Brit turnéra indul a Dirty Slippers

November 28-tól Angliában turnézik a magyar Dirty Slippers zenekar. A koncertsorozat Londonban, a The Dublin Castle nevű klubban kezdődik és Whitchurch, Stockton on Tees és Newcastle városokat érinti.

Forrás: MTI, Beol.hu2024. 09. 14. 22:30
Dirty Slippers
A Dirty Slippers együttes Forrás: Dirty Slippers Facebook-oldala/El Fragotsis
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén tizenöt éves Dirty Slippers újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen novemberben régi álmuk válik valóra: Angliába mennek turnézni. A Dirty Slippers előtt hatalmas lehetőség áll, hiszen a Reaction Management szervezésében ez az első, önálló angliai turnéjuk.

Dirty Slippers
A Dirty Slippers egyik nyári koncertje. Fotó: Dirty Slippers Facebook-oldala

A Dirty Slippers a briteknél bizonyíthat

Ráadásul szeptember 27-én új számmal jelentkeznek, a Where did the summer go? című dalhoz klip is készül.

A Lobó-Szalóky Lázár vezette Dirty Slippers az énekes elmondása szerint mindig is külön utakon járt, nem kívánt semmilyen utánzat lenni. Debütáló, USA-ban készült lemezük punk-rock daloktól volt hangos, a Múzsán, 2015-ben már megjelentek az akusztikus gitárok, majd a 2018-as Kitűzöm a zászlót lemezen, az akkori szerző társak, mint Bodrogközy Rita, Felföldi Zsolt, vagy a Pasztellkék című merőben újító dalon, a szintén Békésből származó SzabóZé terelte a produkciót némileg az elektronikus zene felé.

Az együttes számtalan európai koncerten bizonyított, felléptek már Hamburgban, Berlinben, Bécsben és nagy romániai fesztiválokra is bejutottak, mint az Arad Open Air, ahol világsztárok előtt léphettek a nagyszínpadra.

Hogy meddig sikerül eljutnia a zenekarnak, az még nem látható, de komolyan érdeklődnek a csapat iránt: írt róluk a London Daily News, több rádióban is interjút adtak, például Manchesterben és Birminghamben, ahol a heti toplistákra is kerültek.

Lobó-Szalóky Lázár a Beol.hu-nak úgy fogalmazott: 

Nagyon boldog vagyok és rendkívül motivált, hogy novemberben gyermekkori álmom, álmunk valósul meg, azzal, hogy Angliában turnézhatunk. Ez a következő lépés, hála a Reaction csapatának és George Shillingnek, hogy fogják a kezünk az úton.

A Dirty Slippers angliai turnéjának dátumai

November 28. - London // The Dublin Castle

November 29. - Whitchurch // Percy's Café Bar

November 30. - Stockton on Tees // NE Volume

December 1. - Newcastle // Little Buildings

A turné a Reaction Management, a Camden Live és a Metathetic Music szervezésében valósul meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.