Hatalmas összegekről szól az Oasis feltámadása

Átszámítva 23,5 milliárd forintot tehetnek zsebre a Gallagher fivérek.

2024. 09. 12. 10:11
Liam és Noel Gallagher végre kibékült, 15 év után ásták el a csatabárdot Fotó: Facebook / Oasis
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejenként akár ötvenmillió fontot, átszámítva 23,5 milliárd forintot tehetnek zsebre a Gallagher fivérek az Oasis feltámasztásával. Iparági szakértők szerint az ikonikus banda visszatérése hatalmas siker lehet, a Birmingham City Egyetem becslései szerint akár 400 millió fontos bevételre is számíthatnak.

– Egyértelműnek tűnik tehát, hogy 16 keserű év után a pénz hozta össze újra a testvéreket – írta a BBC. A Sunday Times újságírója, Jonathan Dean volt, aki először megszellőztette, hogy a banda újra összeáll, és turnéra indul. Szintén Dean ír arról, hogy a turnéval ötvenmillió fontot kaszálhatnak Gallagherék fejenként.

– Ez reális összeg, hiszen a jegyárak is nagyon magasak – írta Dean, bár azt hozzá kell tenni, hogy a turné bevétele még változhat. Egyelőre csak az Egyesült Királyság területére vannak meghirdetve koncertek, azonban nincs kizárva, hogy az Oasis Anglián, Walesen, Skócián és Írországon kívül akár az Egyesült Államokba is újra ellátogasson.

Nem lehet véletlen, hogy Noel és Liam Gallagher 16 év után elásta a csatabárdot. A testvérek az elmúlt években láthatták, hogy az újraegyesülések rendkívül jövedelmezővé váltak a zeneiparban. Meg lehet említeni 2011-ből a Take That’s Progress Live turnét, amely 140 millió fontos bevételt hozhatott, vagy a Spice Girls sikerturnéját, amellyel úgy kaszáltak hatvanmillió fontot 13 nap alatt, hogy Victoria Beckhamet nem is sikerült visszacsábítani a színpadra.

Arról, hogy mennyire lesz sikeres lesz az Oasis visszatérése, itt írt a Világgazdaság:

https://www.vg.hu/extra/2024/09/oasis-gallagher-turne

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.