A nemzet lánya: különleges cseh–magyar minisorozat indul

Kétszáz évvel ezelőtt játszódik, ám témái ma is rendkívül aktuálisak annak az izgalmas történelmi drámának, amelyet a CANAL+ indít útjára. A nemzet lánya című cseh–magyar minisorozat egy fiatal lány romantikus történetét meséli el, aki a cseh nemzeti identitást formáló viharos történelmi időkben próbálja megtalálni saját szabadságát és boldogságát.

2024. 10. 01. 12:46
A nemzet lánya szeptember 30-tól elérhető a Direct One kínálatában Fotó: ©Assunta Servello
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzet lánya egy szórakoztató történelmi sorozat, amely a kor fiatal nemzedékének felnőtté válásával kapcsolatos témákkal foglalkozik. A főszerepben Antonie Formanová cseh színésznő látható, aki a híres 19. századi cseh író, politikus és mártír, Karel Havlíček Borovský lányának tragikus történetét formálja meg.

Vajon sikerül-e Zdeňkának követnie szerelmét, vagy enged a körülötte lévők nyomásának? Fotó: ©Assunta Servello

Az érdeklődés középpontjában

A 21. században Britney Spears, a 20. században Diana hercegnő, a 19. században pedig a cseh nemzet lánya, Zdeňka Havlíčková szerelmi élete és története szerepelt a legtöbbet a bulvárlapok címlapjain. 

A sorozat egy fiatal lány romantikus szerelmének története, akinek szabadságvágyát és saját boldogságát a cseh nemzeti identitást formáló ingatag történelmi időkben kell megtalálnia, a korabeli közvélemény érdeklődésének középpontjában. 

A fiatal lány élete az érdeklődés középpontjában állt, annyira, hogy mindenki tudta, mi lenne a legjobb neki. 

A nemzet lánya: egy árva tinédzser lázadása

Szülei halála után évekig titokban tartották, hogy árva, majd országos jótékonysági lottót tartottak, hogy hozományt gyűjtsenek neki. Ezzel a fiatal lány sorsa megpecsételődött: köztulajdonná vált, aki helyett politikusok döntik el, kivel csókolózhat először és kihez mehet feleségül.

A lázadó Zdeňka azonban nem illett bele az erényes nemzeti szimbólum kategóriájába, és mindenki felháborodására folyamatosan ellenállt, szerelmi kalandjairól hónapokig beszéltek Prágában. Mindennek a közepén pedig egy csoport idős politikus, parlamenti képviselő mozgatta a szálakat, akik ugyanazzal az isteni hévvel és magabiztossággal döntöttek a nemzet sorsáról, mint a lázadó tinédzser szerelmi életéről. 

Fotó: ©Assunta Servello

A tömegek által szeretett fiatal nőt szó szerint egyik napról a másikra nemzetárulónak és ribancnak titulálják, amikor fülig szerelmes lett az osztrák hadsereg lengyel tisztjébe,

a kérdés már csak az, vajon sikerül-e Zdeňkának követnie szerelmét, vagy enged a körülötte lévők nyomásának, és feleségül megy egy jó cseh családból származó, unalmas földbirtokoshoz? 

A hatrészes minisorozat – melyet Matěj Chlupáček és Cristina Groșan rendezett – a magyar közönség számára a Direct One kínálatában lesz látható. 

A Direct One TV-szolgáltató műsorkínálatban elsősorban CANAL+ gyártású prémium televíziós tartalmak, valamint a TV-szolgáltató francia médiacsoport által gyártott sorozatok, köztük exkluzív tartalmak és országos premierek érhetők el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.