A Nyugati pályaudvar eldugott váróhelye ad otthont a Budapest Design Week központi kiállításának

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szervezésében ma vette kezdetét az ország legnagyobb designfesztiválja, a Budapest Design Week. A rendezvény tíz napon keresztül, egészen október 20-ig várja a design és a kreatívipar iránt érdeklődő közönséget Budapesten, valamint az ország számos helyszínén, több mint 100 programmal.

2024. 10. 10. 15:09
 Budapest Design Week
Okóber 10 és 20 között orszgszerte több helyszínen várja a látogatókat a Budapest Design Week. Forrás: Budapest Design Week
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény az Elle Deco International Design Awards (EDIDA) díjátadó gálájával vette kezdetét, ahol a magyar designszakma legkiválóbb alkotóit ismerték el. A nemzetközi szinten elismert EDIDA a design világ Oscar-díjaként ismert, és immár 20 éve díjazza a legjobbakat. A Budapest Design Week a következő napokban is várja az érdeklődőket, cikkünkben összeszedtük azokat a kiemelt eseményeket, amelyekre feltétlenül érdemes kilátogatnia a design és kreatívipar iránt érdeklődőknek.

Ledényi Attila, az ArtMarket Budapest alapító-igazgatója, Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, és a kreatívipar fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Osvárt Judit, az ELLE Decoration magazin főszerkesztője, és Lánszki Regő, építészeti államtitkár, országos főépítész a megnyitó sajtótájékoztatóján.Fotó:  Budapest Design Week
  • 360 Design Budapest (október 15-20.)

A Budapest Design Week központi kiállítása a hazai valamint közép-európai régió legkiválóbb design alkotásait mutatja be. A kiállítás helyszíne ezúttal a történelmi Nyugati pályaudvar egykori váróterme, amely méltó hátteret ad a design világának. A kiállítás az elmúlt években számos nemzetközi kitüntetést is kapott, köztük a Red Dot díjat és az A’ Design Award-ot.

  • Kreatívipari kerekasztal-beszélgetés (október 17.)

Az esemény kiemelt szakmai programja egy kreatívipari kerekasztal-beszélgetés és előadás lesz az ArtHab épületében. A program középpontjában a hazai kreatívipar fejlesztésének és nemzetközi piacra lépésének támogatása áll, valamint a versenyképesség növelése. A résztvevők olyan fontos kérdéseket vitatnak meg, mint a kreatívipar globális piacain való megjelenés és a hazai szereplők helyzetének erősítése a nemzetközi színtéren.

  • Art Market Budapest (október 17-20.)

Közép- és Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, amely 30 ország több mint 100 kiállítójának részvételével mutatja be a legújabb kortárs művészeti alkotásokat. A vásár helyszíne a Millenáris lesz.

Azok, akik szeretnék magukkal vinni a magyar design és kézművesség egy-egy különleges darabját, a Független Iparművészeti Kortárs Szalon (FIKSZ) vásárán, közvetlenül az iparművészektől vásárolhatnak egyedi alkotásokat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.