A kilencvenéves Szegedi Szabadtéri Játékok emlékei

Kiállítás nyílik jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának 90. évfordulója alkalmából, a szervezők az egykori nézők tárgyi emlékeit és személyes történeteit is várják a tárlathoz.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 17:00
null
Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán nincs olyan színházrajongó, akinél ne lenne otthon egy-egy korábbi Szegedi Szabadtéri Játékok-belépőjegye, szórólapja vagy közös fotó a kedvenc sztárjával. A jövőre 90 éves fesztivál nagyszabású kiállítással emlékezik meg születésnapjáról, amelynek összeállításában a közönsége segítségét is kéri.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

A kerek évforduló alkalmából nagyszabású tárlatra készülnek év elején a REÖK-ben, melyen a fesztivál múltjának legemlékezetesebb előadásait elevenítik fel fotók, plakátok és különböző relikviák segítségével. Bár a színház a tünékeny pillanat művészete, a tárgyi emlékeknek köszönhetően megörökíthetővé válnak a legszebb csillagfényes nyári esték.

A különleges tárlat összeállításában a lelkes színházrajongók is részt vehetnek. Az elmúlt évtizedek emlékeit, dokumentumait vagy akár személyes történeteit a [email protected] e-mai- címre várja a fesztivál. A beküldött emlékek nemcsak a kiállításon, de az online felületeken is láthatók lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.