Hallgassunk klasszikus zenét 2021-ben is!

Idén sem kell nélkülöznünk a műfajt, a Filharmónia Magyarország online hangversenyterme 2021-ben is fantasztikus koncertekkel várja közönségét.

Breuer Csilla
2021. 01. 08. 7:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangolódjon az ünnepekre klasszikus zenével! – így invitált pont ma egy hónapja a Filharmónia Magyarország online hangversenyeinek meghallgatására, megnézésére. Másnaptól egész decemberben világhírű művészek előadásaival találkozhattunk virtuális koncerttermükben, ahol arra is volt lehetőség, hogy korábbi koncerteket is meghallgassunk. Veszprémből, a pécsi Kodály Központból, a kaposvári Csiky Gergely Színházból jelentkeztek sorra a neves zenekarok és előadók.

Örömmel tájékoztatom ezennel a klasszikus zene szerelmeseit, hogy idén sem kell nélkülöznünk a műfajt, az említett online hangversenyterem 2021-ben is fantasztikus koncertekkel várja közönségét. A Filharmónia Magyarország közleményében arról tájékoztat, hogy az év elején a nagy múltú szimfonikus zenekarok fiatal tehetségekkel kiegészülve szórakoztatnak bennünket. Január 11-én újult erővel, ám a korábbiakban megszokott minőségben a Szegedi Szimfonikus Zenekar és Balogh Ádám zongoraművész hozza közelebb a klasszikus zenét. Az estén Halász Péter vezényel, műsoron Beethoven Coriolan-nyitánya és 2. D-dúr szimfóniája, valamint Mendelssohn g-moll zongoraversenye. Ugyancsak különleges műsorral kedveskednek a közönségnek január ­12-én, ugyanis Bartók Béla, Kodály Zoltán mellett Hajdú André és Dubrovay László alkotásai is felcsendülnek a koncerten, valamint Johannes Brahms 1., 5. és 6. magyar tánca is hallható lesz.

Medveczky Ádám január 15-én a Szent István Filharmonikusokat vezényli
Fotó: Kurucz Árpád

A tökéletes megszólaltatásért az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Pálfalvi Tamás trombitaművész és Somogyi-Tóth ­Dániel karmester felel. Január 15-én pedig legyen tanúja, ahogy az impresszionizmus és a bécsi klasszika stílusjegyei találkoznak, ugyanis izgalmas összeállítást hallhatunk Claude ­Debussy és Ludwig van Beethoven műveiből. A veszprémi Hangvilla színpadán a Szent István Filharmonikusokat köszönthetik Medveczky Ádám vezényletével, a koncerten közreműködik Tallós Álmos hárfaművész – részletezi a közlemény. Érdemes tehát követni az intézmény közösségi ­oldalait, hogy ne maradjunk le a további élő koncert közvetítésekről sem.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.