Így lobbant fel advent első gyertyalángja az AdventBazilikánál – videóval!

Idén a közönség kizárásával zajlott, az érdeklődők online közvetítésen követhették az eseményt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 22:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este fellobbant advent első gyertyájának lángja az AdventBazilikánál. A gyertyagyújtást a hagyományoknak megfelelően Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre végezte el. Beszédet mondott Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros polgármestere. Énekelt a FiveLive Acapella, a színpadra lépőket Geszler Dorottya, az AdventBazilika háziasszonya konferálta fel.

Az ünnepélyes gyertyagyújtás évről évre az egyik legszebb és legnépszerűbb pillanata az AdventBazilika rendezvénysorozatnak. Idén a koronavírus–járvány miatt a helyszínen közönség nélkül zajlott, az érdeklődők online közvetítésen kísérhették figyelemmel.

Az AdventBazilika „A remény adventje” mottóval idén rendhagyó módon nyitott. A tavaly Európa legszebb karácsonyi vásárának választott rendezvénysorozat a koronavírus járvány miatt hagyományos formájában elmarad, és az online térben lesz jelen számos aktivitással és tartalommal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.