Online tekinthető meg Jelenczki István Trianon-filmje

Online mutatja be az Uránia Nemzeti Filmszínház Jelenczki István Nem, nem, soha – „Isten az igaz ügyet nem hagyja el” című, négyrészes dokumentumfilmjét december 19-én és 20-án, mindkét napon 16 órai kezdettel.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 10:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Örökség-díjas filmrendező a békediktátum aláírásának századik évfordulójára készített alkotása – szervesen illeszkedve korábbi műveinek sorába – a magyar néplélek sérüléseit okozó körülmények, összefüggések és következmények részletes feltárását kísérli meg, ezúttal a trianoni nemzettragédiához kapcsolódóan. Jelenczki István szerint Trianont, amely nem nemzetgyilkossági kísérlet, de maga a gyakorlat volt először mindenkinek saját magában kell ledöntenie.

A nemzeti trauma feldolgozásához nyújt segítséget a négyrészes dokumentumfilm, amelyben olyan szaktekintélyek is megszólalnak, mint Raffay Ernő történész; Dr. Bagdy Emőke pszichológus; Babucs Zoltán hadtörténész; Bogár László közgazdász; dr. Tóth Zoltán József alkotmányjogász, jogtörténész és Zinner Tibor jogtörténész.

Jegyvásárlásra az online.jegy.hu oldalon vagy az Uránia Nemzeti Filmszínházon keresztül nyílik lehetőség, a filmszínház internetes híroldalán. A megváltott jegy ellenében az érdeklődők internetes elérhetőséget kapnak, amelyen keresztül otthonukból tekinthetik meg a filmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.