Több nemzet tradicionális lábbelijét is bemutatják az idei Mesterségek Ünnepén

Több nemzet tradicionális lábbelijét is bemutatják augusztus 17. és 20. között a budai Várban a Mesterségek Ünnepén – közölte a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 08. 01. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igyártó Gabriella kiemelte, hogy az idei rendezvény középpontjában a lábbeli lesz, ezen belül is a szegedi papucs. Ehhez kapcsolódóan kiállításokkal várják az érdeklődőket, akik cipőkészítésben is kipróbálhatják magukat.

A 33. alkalommal megrendezett eseményen több mint ezer kiállító és több mint száz látványműhely vesz részt. Emellett koncertekkel is készülnek a látogatóknak – tette hozzá.

Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke elmondta, hogy Japán és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 150. évfordulója alkalmából a Mesterségek Ünnepének díszvendége idén Japán lesz.

A rendezvényre több mint húsz japán mesterember érkezik, akik többek között bemutatják a pecsétkészítést és a fametszetkészítést, interaktív programok keretében pedig például origamizni is tanítanak – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.