Mit eszünk ma? – a TV Paprika naponta többször látható műsorát három állandó szakács vezeti, a napi ajánlatokkal a magyar háziasszonyok ötletkeresését szándékoznak megkönnyíteni, hiszen nem mindegy, hogyan filézzük a halat, és mitől lesz ízletes a túrós csusza. A műsor célja, hogy a szakácsok megtanítsák a beavatott és leendő háziasszonyokat, hogyan lehet könnyen, ám változatosan étkezni. Az új televízió okít, kedvet csinál, étvágyat gerjeszt. Ez az eszszenciája. A TV Paprika vegyszermentes és vitamindús.
Szabó Edit, a TV Paprika főszerkesztője lapunknak elmondja, a november elején elindított gasztronómiai csatorna médiaszakmai sikertörténet: a december 20-tól a Matáv és a UPC által is sugárzott csatornáért számos kisebb kábeltelevízió-szolgáltató jelentkezett, a mindöszsze két hónapja létező médium nyolcszázezer háztartásba jut el, és január 17-től Csehországban és Szlovákiában is fogható lesz, cseh szinkronnal.
A főzés, a gasztronómia mindenkit érdekel – véli Szabó Edit, nincs olyan szakácskönyv, amelynek ne lenne piaca. A Filmmúzeum stábja szükségét érezte annak, hogy az egyre népszerűbb konyhakultúrának külön teret szenteljen. A Prokopp Dóra által elnevezett induló televíziót – akár a névrokon paprikát – könnyű volt megtölteni: a műsorok ötven százalékát magyar és régiós tartalom, a másik ötvenet pedig külföldön és itthon jól bevált gasztronómiai sorozatok, angol, olasz, osztrák és dél-amerikai műsorok adják. A TV Paprika egyedi ízét a főszerkesztő szerint „a nagy terjedelemben sugárzott, változatos témakörökben készülő, magas színvonalú, saját gyártású műsorok biztosítják”. A néző megtudhatja, melyik hazai vagy határon túli étterembe, kisvendéglőbe vagy vendégházba érdemes betérni, a televízió hírt ad a legfontosabb gasztronómiai rendezvényekről és fesztiválokról, bemutatja a magyar gasztronómia közszereplőit.
A TV Paprika fiatalos és nosztalgikus: a Dömötör Tamás és Kozári Ágnes által uralt Gasztropuccs a lapos pénztárcájú fiatalok számára készül, hadat üzen a rossz minőségű étkezésnek és a gyorséttermeknek. A főszerkesztő úgy látja, az ilyen értékteremtő műsorok alkalmasak arra, hogy a fiatal nézőket rászoktassák a mindennapi főzésre az albérletben, otthon vagy a kollégiumban. A Nagyi főztje a régi ízekre emlékezik, Mimi nagyi visszahozza a bennünk élő nosztalgiát, a gyermekkori konyha illatát. A Bandi a hegyen című sorozat különös gasztroturisztikai magazin, amelyben a meteorológus-szakács műsorvezető úton-útfélen, nomád körülmények között süt-főz. A Varázslatos növények című műsorban Ilcsi néni és Magos Zoltán a zöldségek, fűszernövények, gyümölcsök felől közelíti meg a konyhamesterséget, a Bortúra a két ünnep között bemutatott négy tokaj-hegyaljai borász hölgy portréja után a magyar bortermelők világába vezet majd be, és a jövőben indul egy sorozat a magyar őshonos állatokról, tájjellegű gasztronómiai hagyományokról.
Kérdésünkre, hogy a TV Paprika mennyire képes elhárítani a szakma támadásait, esetleges kifogásait, Szabó Edit elmondja, hogy a szakma „nagyon megbocsátó” velük. A televízió törekszik a „jószomszédi viszony kialakítására”, nem megosztani, hanem integrálni akarja a gasztronómia világát. „Nem szeretnék abban segédkezni főszerkesztőként, hogy a szakmában bárki bárkire is haragudjon; ez a médium elsősorban a hétköznapi tévénézőhöz, s nem a vendéglátó, szakács vagy cukrász szakmához szól” – hangsúlyozza a főszerkesztő. A TV Paprika kiáltvány a főzésért.

Egy fiú bicskával támadt meg egy férfit Borsodban