Michelin-ajánlás a magyar borbárnak

A DiVino alig egy éves működésének legjelentősebb mérföldköve, hogy a Michelin 2012-es Main Cities of Europe Guide-jában ajánlást kapott.

rkk
2012. 03. 22. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez azt jelenti, hogy egyetlen bárként a DiVino bekerült azon 21 étterem közé, amely Magyarországon ajánlást kapott az idén. Mindez azért kellemes meglepetés, mert a Michelin Guide ritkán javasol bárokat: Közép-Európa egyetlen borbárjaként szerepel a DiVino a kiadványban. A bár közleménye szerint számukra azért is hatalmas dolog a méltatás, mert üzletük még egy éve sincs nyitva, a Michelin-ellenőrök kora ősszel jártak a fővárosban, ezekben a hónapokban a DiVino még csak alig néhány hónapos múlttal büszkélkedhetett.


Szöveges értékelésében a kalauz nem elsősorban a bár ételeit emeli ki – melyeket könnyűnek és finomnak titulál –, sokkal inkább ajánlja a gazdag és kizárólag magyar borválaszték, a hozzáértő személyzet, a borbár helyszíne és a hely különleges hangulata miatt. Budapest ajánlott éttermei a Michelin Guide honlapján érhetők el.

A DiVino Borbár 2011. május 27-én nyitott, és heteken belül Budapest egyik legtrendibb szórakozóhelyévé vált. A borbár koncepciója szerint csak magyar borokat, illetve a Junibor Egyesülettel szövetkezve a juniborászok és családtagjaik borait árusítja. A juniborászok 35 év alatti fiatal magyar borászokat jelölnek, a 30 jelenlegi juniborász lefedi Magyarország borvidékeit. A borbár sikereit a Bazilikával szembeni elhelyezkedésének, gazdag választékának, a személyzetnek, az állandó és különleges programjainak, a fesztiválokon való részvételének és a hely körül kialakult „social hype”-nak köszönheti.


A borbár tulajdonosai több vendéglátóhelyet üzemeltetnek. Bánki Sándor és Duska Sándor irányítása alatt működik az immár 4 éve Michelin-ajánlással büszkélkedő V. kerületi Tigris Étterem, emellett a Via Luna olasz étterem, illetve a Présház Borkereskedés, amelyet a tulajdonosok 2011 februárjában a DiVino ernyője alá vontak. A DiVino ennek értelmében már nemcsak borbárként, hanem borszaküzletként is üzemel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.