Zenészóriások egy színpadon: debütál az Esszencia

Ma este hétkor, a Nemzeti Színházban mutatkozik be a világhírű magyar zenészekből álló Esszencia zenekar.

MaPet
2015. 11. 13. 15:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hosszú évek óta futószalagon érkeznek a műfajokat elegyítő zenei formációk, ritka az olyan stílusötvözet, amelyben az autentikus népi és a klasszikus zene és a dzsessz egymásra talál. Az Esszencia a magyar zenei élet egyik legújabb formációja, amelyet önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek alkotnak.

Tagjai a népzene, a dzsessz- és a klasszikus zene képviselői: Balogh Kálmán (cimbalom), Bognár András (nagybőgő), Csík János (népi hegedű, ének), Dresch Mihály (szaxofon, fuhun), Kacsó Hanga Borbála (ének), Kunos Tamás (népi brácsa), Lakatos Róbert (klasszikus brácsa, hegedű). Zenéjükben a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülhetnek részletek, többek közt Bach vagy Bartók zeneműveiből, amelyhez a fűszert a népzenei alapú dzsessz adja.

Az Esszencia ma este hétkor mutatkozik be Szárnyalás című előadásával a Nemzeti Színházban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.