Ők a tavalyi év legtöbbet kereső közéleti személyiségei

A Forbes összeszedte a tavaly legtöbbet kereső száz celebet, magyar származású van köztük, ám magyar nincs.

Balogh Roland
2017. 06. 12. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forbes kiadta a tavaly legtöbbet kereső közéleti személyiségek – művész, sportoló, celeb – százas listáját. Ez alapján kiderült, a listára kerüléshez legalább 32 millió dollárt (8,9 milliárd forint) kellett valakinek összekalapoznia 2015 júniusa és 2016 júniusa között. Az első helyen egyébként a Puff Daddyként ismert zenész, Sean Combs végzett 130 millióval. Őt két nő követi, a szintén zenészként ismert Beyoncé 105, az első Harry Potter-regényével húsz éve jelentkező író, J. K. Rowling pedig 95 millió dollárt keresett az amerikai lap által vizsgált egy éve során.

A sportolók közül a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo végzett a legelőkelőbb helyen, ő 93 milliót hozott össze, a tizedik, az NBA-sztár LeBron James 86 milliót.

A Coldplay zenekar sem szerénykedhet, 88 millióval lett a nyolcadik, a Guns N’ Roses 84-gyel megosztva a republikánus média üdvöskéjével, Rush Limbaugh-val, a tizenegyedik. Justin Bieber kanadai énekes mindössze 500 ezerrel maradt le mögülük.

Lionel Messi, a Barcelona labdarúgója 80 millióval a tizennegyedik, Adele angol énekes 69-cel a tizennyolcadik. A huszadik Mark Wahlberg, amerikai színész 68 milliót keresett.

A magyar gyökerekkel is bíró Louis C. K. 52 milliójával a harmincnegyedik, a legelőkelőbb helyen álló közép-európai személyiség pedig Novak Djokovic teniszező, 37,6 milliójával a hatvannyolcadik.

Az első száz egyébként összesen 5,1 milliárd dollárt keresett. A listán nincs senki Magyarországról.

A százas listát itt böngészheti végig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.