Micimackó múzeumba megy

A londoni Viktória és Albert Múzeumban Micimackóról rendeznek kiállítást még az idén.

MN
2017. 09. 06. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni Viktória és Albert Múzeumban Micimackóról rendeznek kiállítást még az idén – adta hírül a The Guardian. Az iparművészet világhírű otthonának a David Bowie-ról vagy a Pink Floydról szóló kiállítása szerzett már meglepetést az utóbbi években, de ezt is lehet fokozni: Micimackóval a több mint 160 éves intézmény történetében először szólítják meg a kisgyerekes családokat.

Ez lesz a világ legnagyobb olyan tárlata, amelyen a Százholdas Pagony ikonikus figuráival lehet találkozni. Ehhez nagy összefogásra volt szükség, a múzeum számos gyűjteményből kölcsönzi a kiállítási darabokat, köztük például azt a micimackós teáskészletet, amelyet a fiatal Erzsébet királynő kapott még hercegnőként. De természetesen láthatók lesznek levelek, fényképek, kéziratok és az első, Ernest H. Shepard által készített illusztrációk is, amelyeket utoljára negyven évvel ezelőtt állítottak ki, a finom ceruzával készített rajzok ugyanis rendkívül sérülékenyek.

A. A. Milne történetét, amely eredetileg Winnie-the-Pooh címen jelent meg, Karinthy Emília, Karinthy Frigyes testvére fordította magyar nyelvre, és Karinthy Frigyes öntötte irodalmi formába.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.