Elkészült az évek óta várt magyar képregény

A nyugatos írókról és a New York Kávéházban garázdálkodó zombikról szóló alkotást népes rajongótábor várja.

MN
2017. 11. 23. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„KÉSZ!” – olvasható a Nyugat+Zombik Facebook-oldalán. „Már a nyomdában vár, holnap ott leszek egész nap. Aztán szépen megírok minden részletet, és válaszolok minden kérdésre” –írta Csepella Olivér.

A Nyugat+Zombik még 2014-ben kavarta fel az állóvizet. Csepella Olivér képregényében zombiinváziót szabadít rá a legendás irodalmi folyóirat, a Nyugat olyan alkotóira, mint Kosztolányi, Karinthy, Babits, Móricz vagy épp Ady, aki amúgy tök részegen horpaszt a New York Kávéházban. A történetnek – függetlenül attól, hogy még meg sem jelent – nagyon masszív rajongótábora lett.

A 24.hu októberben azt írta, Csepella szerint heteken belül elkészül a képregény, amivel kapcsolatban egyébként lehetnek kétségek, hiszen a nyomdai és anyagköltségek forrásait már 2015 elején átutalta az Indiegogo. Csepella pénzgyűjtő kampánya ugyanis kiemelkedő siker lett. A Csaknekedkislány énekeseként ismert grafikus 3 millió forintot szeretett volna összeszedni a képregényre, ami egy nap alatt meg is lett. A kampány végére ennek a többszöröse, 7,5 millió forint jött össze. Az Indiegogón indított tömegfinanszírozási kampányba 1102 ember szállt be, és 27 864 dollárnyi forintot adtak össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.