Kerényi Miklós Gábor nem is taníthat már

Az Operettszínház után a Vasutas Zene és Képzőművészeti Iskolát is el kell hagynia.

MN
2017. 11. 08. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerényi Miklós Gábor nemcsak az Operettszínházban dolgozott, hanem a budapesti Vasutas Zene és Képzőművészeti Iskolában is, kedden még ott szerepelt a neve és fotója az intézmény honlapján a tanárok menüpont alatt, szerdára azonban eltűnt onnan.

Helyette a következő közlemény került fel:

„A VOKE Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Stúdió vezetősége kijelenti, hogy Kerényi Miklós Gábornak, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjeként a felnőttképzési intézményünkben végzett szakmai gyakorlatot irányító feladatköre s rendező-tanári működése a teátrum 2017. 11. 07-én nyilvánosságra került, azonnali hatályú felmentésének következményeként, megszűnt.”

Ismert, a Budapesti Operettszínház művészeti vezetőjét és volt főigazgatóját, Kerényi Miklós Gábort hétfőn név szerint is megnevezte Maros Ákos egykori színész, táncos és műsorvezető, mint aki zaklatta őt. Az Operettszínház pedig ezt követően közölte: a továbbiakban nem tart igényt a nyugdíjba vonulását vasárnap bejelentő Kero munkájára.

A volt főigazgató ezek után a Facebookon kért bocsánatot Marostól és mindazoktól, akik hasonló történetekkel álltak a nyilvánosság elé, ám ez a bocsánatkérés furcsára sikeredett, az áldozat nem is fogadta el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.