Többévados A Gyűrűk Ura-sorozat készül

Az Amazon Stúdió szerezte meg a globális televíziós jogokat.

MTI
2017. 11. 14. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Amazon Prime Középföldére készül” – írta hétfői Twitter-bejegyzésében Jeff Bezos, az Amazon.com alapító elnöke, belinkelve a vállalat friss közleményét is.

Az Amazon közleményéből nem derültek ki a Tolkien-hagyaték gondozóival született megállapodás részletei, de a Deadline.com hollywoodi hírportál értesülései szerint az Amazon Stúdió 250 millió dollár (66,5 milliárd forint) körüli összeget fizetett a jogokért.

A portál becslései szerint egy fantasysorozat költségvetése 100–150 millió dollár között mozog évadonként.

A Középföldén játszódó új sorozat A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége eseményeit megelőző új történeteket fog elmesélni. A megállapodás részét képezi egy esetleges további előzménysorozat elkészítése is. A sorozat kezdésének dátumáról és szereplőiről egyelőre nem tudni semmit.

A Gyűrűk Ura-regények nyomán Peter Jackson rendezésében forgatott trilógia csaknem hatmilliárd dolláros bevételt hozott világszerte, és 17 Oscar-díjjal jutalmazták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.