Született muzsikusok: internetes filmsorozat indul a Concerto Budapestről

Formabontó internetes filmsorozat indul a Concerto Budapest zenekarról pénteken a Videa.hu videó megosztó portálon – közölték az alkotók az MTI-vel hétfőn.

MTI
2018. 01. 08. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Született muzsikusok című tízrészes sorozat nemzetközi szinten is az első félig megírt forgatókönyvű, „doku-reality” műfajú alkotás egy szimfonikus zenekar életéről. A klasszikus zenét népszerűsítő sorozat írója, kreatív producere Szabó Stein Imre, rendezője Géczy Dávid, vezető operatőre Mayer Zoltán.

– Olyan filmet képzeltem el, amely közelebb rántja a közönséget egy zenekar drámai feszültségű mindennapjain keresztül a zene újrateremtéséhez – idézi a közlemény Szabó Stein Imrét, aki szerint a kis költségvetésű sorozatban minden a zene körül forog, a jelenetek és szituációk pedig – egy előre megírt külső történetszál ellenére – kivétel nélkül a valóságból táplálkoznak.

Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője úgy fogalmazott: – Ha a film a megszállott munkát és a mennyei pillanatokat is megmutatja, sikerül elérni a célt, hogy az átlagemberek kicsit közelebb kerüljenek, megszeressék a zenét. Ezért elfogadtuk a szerzői koncepciót, hogy szórakoztató, formabontó módon jelenjen meg az életünk, ahol egy hang élet-halál kérdés.

A zenekar életének kulisszái mögé bepillantást engedő sorozat részei hetente, péntekenként követik egymást, az egyes epizódok hossza 12-15 perc – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.