A Kossuth rádió gasztrokulturális magazinműsorának hallgatói, miközben gyönyörű tájak, napsugarak ölelésében születő borok és különböző korok között utaznak, számos érdekességet ismerhetnek meg. A műsorban művészek idézik fel gyerekkori emlékeiket, ünnepi és étkezési szokásaikat, a gasztronómiához fűződő viszonyukat. Neves borászok és séfek mesélnek a magyar táj értékeiről, majdnem elfeledett étkeiről. Megtudhatjuk például, hogyan készülnek a vinorellek, vagyis borral festett képek, ki és miért alapította meg a Bogárétel Alapítványt, vagy hogyan készíti Szacsvay László híres tökös lecsóját. (Kenyérrel, laza fröccsel tálaljuk!) A Korkóstoló című rádióműsor nyolc évvel ezelőtt indult egy kis lelkes csapattal. A legfontosabb kérdés az volt, hogyan lehet a rádióban színeket, illatokat, ízeket felidézni. Kitalálták. Annyira lelkesek, tehetségesek és ötletgazdagok voltak, hogy 2013-ban a Rádiós Korrektúrán, a „hangok versenyén”, a kulturális magazinok kategóriában első díjat nyertek.
A műsorból megtudhatjuk, hogy kik azok a jól vagy kevésbé jól ismert emberek, akik a hétköznapi szakmájuk mellett a gasztronómiában élik ki magukat. Ember Márk színművész egy tévés gasztroversenyen szerette meg a főzést, Vámosi Viktória világhírű modell pedig saját kárán tanult meg helyesen táplálkozni.
A kassai polgárok című darab és a halászlé összefüggését Rubold Ödön színművész segítségével tárják fel, aki a bajai halászlevet tolnai módra készíti négyféle halból. (Minél többféle hal van benne, annál jobb!) Barta Viktória koreográfus a tanzániai konyha rajongója, kedvenc étele az afrikai polipleves. Papp János színész főzési karrierje úgy indult, hogy a szülei kimentek a kukoricaföldre kapálni, és meghagyták, hogy mire hazatérnek, „kész legyen ám a paprikás krumpli!”. Komolyan vette.
(A nagy utazó kedvenc története, hogy Írországban úgy csapolják a Guinnesst, hogy a habján megáll az ötpennys.) Szilágyi Tibort szívesen hívják vendégségbe, már csak azért is, mert a színész „olyan jóízűen” tudja dicsérni az ételeket. Palotás Ágnes nemcsak operett- és musicalszínésznő, pékmester is, aki finomságait magyar népi motívumokkal díszíti.