Andy Vajna megveszi a Borsot és a Kisalföldet

Megvásárolná a két megyei lapot, és a Bors című újságot is jegyző Lapcom Kiadó Zrt.-t.

Jandó Zoltán
2017. 07. 27. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvásárolná a két megyei lapot (a Délmagyarországot, illetve a Kisalföldet), és a Bors című újságot is jegyző Lapcom Kiadó Zrt.-t az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. Utóbbi cég már előzetes szakhatósági hozzájárulást is kért ahhoz, hogy a tranzakció megvalósulhasson – derül ki a Médiatanács július 25-i ülésének napirendjéből.

A felvásárlással újabb meghatározó médiatermékek kerülnek kormányközeli tulajdonba. Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók szeretnék megszerezni a kiadóvállalatot, piaci körökben azonban sokáig inkább Mészáros Lőrincet és Habony Árpádot emlegették potenciális vevőként. A felcsúti polgármester portfóliójába elsősorban a megyei lapok illettek volna (ezek közül 13-at már amúgy is a tulajdonában lévő Mediaworks jegyez), míg a miniszterelnök egyik legfőbb tanácsadójának a kommunikációs célokra elég jól használható, országos elérésű bulvárlapra fájhatott a foga. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor piaci körökben már pletykáltak arról, hogy talán versenyjogi okokból, de Andy Vajna, a TV2-t is kézben tartó filmügyi kormánybiztos lehet a befutó. 

Vajna kései feltűnését támasztja alá az is, hogy a Lapcomot az üzletember egy viszonylag új cége kebelezheti be. Az Avalue Befektetési Kft.-t csak áprilisban alapították, ráadásul tevékenységi körei alapján semmi nem utalt arra, hogy a médiapiacon tervezne tevékenykedni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.