Egy felelős szerkesztő is elhagyta az Origót

Németh Róbert már el is búcsúzott kollégáitól, távozása okáról azonban nem akart nyilatkozni.

MN
2017. 07. 25. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy felelős szerkesztő távozott az Origótól, Németh Róbert már el is hagyta a kormánypárti portált, hétfőn elköszönt kollégáitól – írja a 24.hu.

Németh megkeresésünkre megerősítette távozásának hírét, mint mondta, munkahelyet vált – távozásának okairól azonban nem akart nyilatkozni, és azt sem árulta el, hogy hol fog a későbbiekben dolgozni.

A felelős szerkesztő origós szerepvállalása előtt a György Bence által alapított Faktornál dolgozott, majd György Bence és Gábor László vezetésével, több más faktoros szerzővel együtt érkezett az Origo hírportálhoz.

A korábban mértékadónak számító, idővel kormánypártivá csiszolt laptól már korábban is tucatnyian távoztak – rovatvezetők, újságírók egyaránt – most azonban úgy tűnik, hogy újabb felmondási hullám kezdődött az új tulajdonos, Matolcsy Ádám érkezésével. Miután Száraz István túladott a cégcsoporton, távozott helyettese Tókos Lóránt, valamint Rottek Márton informatikai fejlesztési vezető, és Magyarfalvi Éva, a vállalat kereskedelmi vezetője is.

Németh Róbert döntése azért is lehet üzenetértékű, mert felelős szerkesztőként tagja volt annak a szűk körnek, aki Gábor László hírfőszerkesztő döntéseit és utasításait közvetítette a dolgozók felé. A lap impresszumában mindenesetre még szerepel a neve Szász Tamás, Turi Zoltán és Sándor Zsolt mellett (cikkünk megjelenése után Németh nevét már eltávolították az impresszumból - a szerk.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.