Megszűnik a VIVA TV

Húsz évvel a Z+ indulása után megszüntetik a zenecsatornát, és az MTV-re mennek a zenei tartalmak.

Lakner Dávid
2017. 07. 26. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Music Television-re (MTV) költözteti a magyar zenei tartalmakat a Viacom, így közel két évtized után megszűnik a VIVA TV – közölte szerdán a tulajdonos cég. A csatorna elődje, a Z+ 1997 júniusában kezdte meg működését, kezdetben az HBO csoport harmadik tagja volt az HBO és a Spektrum TV mellett. Négy évvel később vette meg az adót a német VIVA Media AG, előbb VIVA+-ra, majd 2003-ban VIVA-ra nevezte át.

A Z+ annak idején az első magyar zenecsatorna, a Top Tv 1996-os megszűnése után indult. Az új adónak olyan műsorvezetői voltak az első években, mint Sebestyén Balázs, Rákay Philip, Vadon János, Gyárfás Dorka és Steiner Kristóf. Az utóbbi években mesesorozatokat is adott a VIVA: többek közt a Garfield és a SpongyaBob is látható volt.

A Kreatív cikke szerint októberben alakítja át magyar tévés portfólióját a Viacom. A magyar MTV profilját jelentősen kibővítik „az ikonikus Music Television eredeti zenei koncepciójára alapozva”. A VIVA helyét a nemzetközi MTV Hits veszi át a szolgáltatóknál. 

Megszüntetik a feliratos Comedy Central Extrát is, helyette pedig a szinkronizált Comedy Central Family indul el. Többek közt az Így jártam anyátokkal, a Melissa és Joey, valamint a Kertvárosba száműzve sorozatokat adják majd itt, továbbá bemutatják a Baby Daddy és a Hallatlan új évadait is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.