Ripost: pimasz önreklám a TV2 új bulvárműsorában

Méltó a névadó laphoz a tévéműsor. Szerencsére jut idő áltudományos ködevésre is.

Lakner Dávid
2017. 08. 26. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bátor dolog-e a sztársimogatás? Mennyire tud exkluzív lenni, ha egy tévécsatorna körbereklámozza a házi celebjeit? Ezek a kérdések is felmerülhetnek bennünk, mikor a TV2 idén indított új heti műsorát, a Ripostot nézzük. A névadó természetesen Ómolnár Miklós kormányközeli bulvárlapja, amely hol ellenzéki politikusok után kutat a bokorban, hol egy horgászsapka alapján lát azonosságot a Teréz körúti robbantó és a brüsszeli terroristák között. A tévés változat is a nagy újságok magazinjának nevezi magát, sőt, még annál is többnek.

– Ez itt a Ripost, ami mindig exkluzív, bátor és pimasz – mosolyog Köböl Anita műsorvezető. – Ma megmutatjuk önöknek, hogyan valósította meg az amerikai álmot Csupó Gábor – kontráz Istenes László. Rögtön elhűlünk ekkora pimaszságtól, amit olyan bátor összeállítások egészítenek aztán ki, mint hogy Palvin Barbara új szerelme egy brit énekes, Julian Perretta.

A műsor nagy részét viszont az önreklám teszi ki. Ha az elejétől egy bingón pipálgattuk volna a beharangozott TV2-s műsorokat, valószínűleg hibátlan találati eredmény jött volna ki. Legutóbb, augusztus 20-án Csonka András jelenítette meg a Drágám, add az életedet, Till Attila a Sztárban sztárt, de volt még itt Pachmann Péter, Ördög Nóra és Nánási Pál is. Ők azok, akik jelenleg is vállalják a Tényekkel súlyosbított Vajna-tévét, persze sosem lehet tudni, hiszen a helyzet percenként változik. (A szálak szinte követhetetlenek, mint ahogy az is az, vajon Hajós András most épp megalkuvó vagy forradalmár?)

A műsor elején rögtön szavazás, ami egy fokkal legalább kevésbé demagóg, mint azt az ilyen műsoroknál megszokhattuk. (Ezúttal a hosszú élet titkáról, korábban a párkapcsolaton belüli nagy korkülönbség elfogadhatóságáról lehetett SMS-ezni.)

Aztán máris Csonkát látjuk, aki „akciójelenetbe illően” rohant ki a TV2-ből, hogy odaérjen tihanyi fellépésére. A műsorból csak az nem derült ki, miben játszik a Balaton-parti városban. Ellenben a gyorsaság érdekében helikopterre pattan, a lehetőségért pedig nem győz később hálálkodni. – Nem lehetne egy Budapest belvárosát átívelő pálya is? Mert ott is a dugók uralják az életünket – viccelődik. A Ripost műsorvezetője pedig rákontráz: „A helikopter tökéletes a dugók elkerülésére, ráadásul nem semmi élmény.” Nagy kár, hogy nemrég a Ripost lap még Hadházy Ákost támadta a „méregdrága szenvedélyért”, amivel az LMP-s társelnök „hergeli” a híveit.

Aztán máris itt van Tilla, aki elmondja: a Sztárban sztárban nagyon szereti, hogy a szereplők tudnak énekelni. Szomorú látlelet ez a kertévék elmúlt évekbeli zenés műsorairól. A Pappa Pia-píár marad a végére, és persze a bátor és pimasz műsorból kiderül, hogy a premier hatalmas siker volt, amin még Dobó Kata is részt vett párjával.

Muszáj még megemlíteni egy két héttel korábbi blokkot, ahol a szerelem képletét kutatták. Kiderült: amerikai szakértők szerint minél inkább hasonlít két ember arca, annál jobban összeillenek. Ezt aztán Gyarmati Orsolya arcelemző is megindokolta, majd kiderült: Varga Viktor és Cinthya Dictator már közös arcmontázst is készítettek. Szerencsére tehát a ködevő butaságokra jut idő a Ripost tévéműsorban is.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.