Bors, Délmagyarország, Kisalföld – nagyot harapott Andy Vajna a médiatortába

„A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve” – nyilatkozta a filmügyi biztos.

MN
2017. 09. 11. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Radio Bridge Media Holdings Ltd. bejelentette, hogy a Lapcom Zrt. részvényeinek száz százalékának eladására vonatkozó megállapodást írt alá az Avalue Befektetési Kft.-vel, az AV Investments leányvállalatával – írja a Médiapiac. A tranzakció zárásának feltétele, hogy a tulajdonszerzést a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezze.

A tranzakció kapcsán Andy Vajna közölte: „A Lapcom megvásárlása médiabefektetéseim fontos mérföldköve. Célom, hogy a Lapcomhoz tartozó újságokat és online kiadványokat továbbfejlesszük. A kibővült médiaportfólió az együttműködési lehetőségek kiaknázásával, innovatív termékek fejlesztésével, digitális platformok erősítésével kíván továbbra is érteket teremteni helyi és országos fogyasztóinak, valamint hirdetőinek.”

A Lapcom fizetős nyomtatott termékei – a Bors című országos napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilap – naponta 140 ezer példányban kelnek el és több mint 650 ezer olvasóval rendelkeznek. Digitális területen a Kisalföld.hu, a Délmagyar.hu és a Borsonline.hu híroldalak együttesen naponta mintegy 170 ezer egyedi látogatót vonzanak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik – teszi hozzá a Médiapiac.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság augusztus elején honlapján azt írta, a médiatanács megvizsgálta az Avalue Befektetési Kft. előzetes szakhatósági állásfoglalásra vonatkozó kérelmét a Lapcom Kiadó Zrt.-vel történő összefonódásáról, amelyet jóváhagyott.

Lapunk korábban megírta, hogy a médiatanács július 25-i ülésének napirendjéből derült ki: megvásárolná a Lapcom Kiadó Zrt.-t az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft.

A felvásárlással újabb meghatározó médiatermékek kerülnek kormányközeli tulajdonba. Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók szeretnék megszerezni a kiadóvállalatot, piaci körökben azonban sokáig inkább Mészáros Lőrincet és Habony Árpádot emlegették potenciális vevőként.

A felcsúti polgármester portfóliójába elsősorban a megyei lapok illettek volna, míg a miniszterelnök egyik legfőbb tanácsadójának a kommunikációs célokra elég jól használható, országos elérésű bulvárlapra fájhatott a foga. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor piaci körökben már pletykáltak arról, hogy talán versenyjogi okokból, de Andy Vajna, a TV2-t is kézben tartó filmügyi kormánybiztos lehet a befutó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.