Forradalom a Twitteren: megduplázzák az üzenetek hosszát

A Twitter azt teszteli, mit szólnak a felhasználók, ha 140 helyett 280 karakter lesz az üzenetek hossza.

MN
2017. 09. 27. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Magyarországon viszonylag kevesen használják, a világ egy jelentős részén komoly szerepet vívott ki magának a Twitter mikroblog-szolgáltató. Mielőtt a Facebook eluralt volna mindent, már széles körben elterjedt, és máig nagyon sokan használják – közülük a leghíresebb talán Donald Trump amerikai elnök, aki máig 140 leütéses rövid üzenetekben intézi a hazai és a világpolitikát.

Most viszont vége a kényszerű szűkszavúságnak, ami állítólag a felhasználók frusztrációjának egyik forrása volt, ugyanis 11 év után, kedd óta a Twitter azt teszteli, mit szólnak a felhasználók ahhoz, hogy a duplájára, 280 karakterre növeli az üzenetek hosszát. Persze ilyen forradalmi változásokat nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, először a felhasználók egy kis csoportjának teszik elérhetővé a megújult szolgáltatást.

A Twitternek 328 millió felhasználója van, ami egészen soknak tűnik, de eltörpül a Facebook kétmilliárd használója mellett. Ráadásul a növekedés is lelassult, ami egyértelmű hatással van a San Franciscó-i cég bevételeire, ez pedig a befektetőket teszi idegessé. A szövegek hosszának megduplázása egy óvatos kísérlet arra, hogy javítsák a felhasználói élményt, de közben ne idegenítsék el maguktól azokat, akik már megszokták a rövid formátumot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.