György Bence is otthagyta az Origót

György Bence másfél évig dolgozott a médiavállalatnál, feladatait Gábor László hírfőszerkesztő veszi át.

MN
2017. 09. 21. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belső közleményben búcsúztatta György Bencét a New Wave Media Group: ez azt jelenti, hogy a másfél év és tucatnyi kirúgott, elküldött kolléga után a tartalomigazgató is elhagyja a munkássága alatt kormánypártivá idomított, korábban objektivitásáról ismert Origót.

György Bence közös megegyezéssel búcsúzott a médiavállalattól, helyét pedig Gábor László hírfőszerkesztő – információink szerint – a portál tényleges döntéshozója és hatalmi központja veszi át.

„György Bence másfél éven át vezette a tartalmi részleget, amely során Magyarország egyik legsikeresebb online médiahálózatává tette a cégcsoportot” – áll a New Wave Media lapunkhoz is eljutó közleményében, György döntésének okairól azonban nem írnak.

A tartalomigazgató távozását több vezércsere előzte meg: miután Száraz István korábbi vezérigazgató eladta a céget Matolcsy Ádámnak, a jegybankelnök fiának, távozott Tókos Lóránt vezérigazgató-helyettes, majd az Origo egyik felelős szerkesztője is.

György Bence origós karrierje előtt évekig dolgozott a TV2-nél program- és hírigazgatóként, mielőtt 2015 nyarán kiszállt a televízióból, hogy a Nouvelle Media Kft.-n keresztül megalapítsa a Faktor.hu hírportált, ahol több korábbi tévés kollégájának adott munkát. Ezután, 2016 nyarán érkezett az Origóhoz, amit Gábor László Istvánnal közösen, személycserék és teljes szellemiségváltás révén alakítottak át. György Bence volt beosztottjai körében egyébként az a pletyka terjed, hogy a volt origós talán visszatér a tévézéshez.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.