Kitette az ATV Havas Henriket

A csatorna nem kívánja meghosszabbítani a műsorvezető év végén lejáró szerződését.

MN
2017. 12. 18. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV lezárta a belső vizsgálatot Havas Henrik ügyében. A csatorna nem kívánja meghosszabbítani a műsorvezető 2017. december 31-én lejáró szerződését – tudta meg az Index.

Az ügy előzménye, hogy december elején Baukó Éva, nem sokkal később egy másik valóságshow-szereplő, Molnár Anikó azzal vádolta meg Havas Henriket, hogy az újságíró szexuálisan zaklatta őt. A botrány nagy vihart kavart, ezért az ATV belső vizsgálatot indított.

Havas Henrik telefonon azt mondta az Indexnek, hogy nem kommentálja a döntést, szép éveket töltött az ATV-nél, és esze ágában sincs konfrontálódni vele. Arra a kérdésre, hogy ki kezdeményezte a szerződés meg nem hosszabbítását (azaz ő állt-e fel, vagy az ATV nem kért belőle), azt válaszolta, hogy „az ATV a megbízó”.

Nemrég Havas Henrik azt nyilatkozta, egyértelműen politikai támadásként értékeli, hogy a kormánypárti sajtó – Baukó Éva és Molnár Anikó kijelentései alapján – szexuális zaklatással vádolta meg őt közvetlenül azután, hogy megjelent a Vona Gáborról szóló könyve. Az ATV döntését, miszerint a csatorna levette a képernyőről, valamint vizsgálatot indított ellene, akkor úgy kommentálta: a csatornának az az álláspontja, hogy olyan időszakot élünk, amikor minden abúzussal, molesztálással kapcsolatos ügyet ki kell vizsgálni, mert elvárja a közvélemény.

Havas Henrik korábban lapunknak azt mondta, pert indít az összes olyan sajtótermék ellen, amelyik tényként kezeli a zaklatást, azt azonban még nem döntötte el, hogy Baukó Éva és Molnár Anikó ellen is jogi lépéseket tesz-e.

Baukó Éva az Indexnek korábban azt állította, hogy a 2011-ben egyszer már közölt történetet azért melegítette fel ismét, mert hat éve, amikor elmondta, senkit nem érdekelt. Molnár Anikó, aki szintén a Való Világban vált ismertté, a kormánypárti TV2-nek adott interjúban mesélt arról, hogy állítása szerint Havas Henrik szexuálisan zaklatta. Havassal akkor került kapcsolatba, amikor egy közös könyvet írtak A sztár, a lúzer és aki az anyját kereste címmel.

A minap a szintén valóságshow-szereplő Nagy Alekosz azt állította, előre megtervezett lehetett Havas Henrik lejáratása. Nagy azt mondta, hogy Baukó Évával előre rögzítették a Tények extra adását, amelyben a még meg sem jelent kiborulását részletezi a zaklatás kapcsán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.