Ericsson: év végére 190 millió 5G-előfizetés

2025 végére már 2,8 mil­liárd előfizetés várható az Ericsson várakozásai szerint.

Magyar Nemzet
2020. 06. 17. 11:12
null
Budapest, 2019. szeptember 9. Az 5G mobil szolgáltatást ismertető stand a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának kiállításán a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. szeptember 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 5G-előfizetések száma 2020 végére elérheti a 190 milliót, további öt év alatt, 2025 végére pedig már 2,8 mil­liárd előfizetés várható az Ericsson várakozásai szerint – derült ki a vállalat júniusi mobilitási jelentéséből. Bár az 5G-előfizetések növekedése a koronavírus-járvány hatására egyes piacokon lelassult, ezt ellensúlyozta a más területeken tapasztalt fellendülés, amely miatt az Ericsson felfelé korrigálta a globális 5G-előfizetések 2020 végi prognózisát.

A jelentés szerint Kelet-Közép-­Európában tavaly az LTE vált a domináns hálózati technológiává, jelenleg az előfizetések 43 százalékát teszi ki. Már több mint öt 5G kereskedelmi hálózat működik a térségben, ugyanakkor várhatóan 2025-re még mindig az LTE marad a vezető technológia, amely az előfizetések 66 százalékát adja majd. Az előrejelzések szerint az 5G előfizetési aránya 27 százalékra várható.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A régiós adatforgalmat is a 4G táplálja, miközben a kiindulási előfizetőre jutó forgalmi adat némileg magasabb a többi régiónál. Az előrejelzési időszakban az egy okostelefonra jutó havi forgalom várhatóan 5,8 gigabájtról 24 gigabájtra nő majd.

Az Ericsson eddig több mint 93 kereskedelmi 5G-szerződést írt alá távközlési szolgáltatókkal, amelyek közül negyven élő hálózat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.