Sok milliárd forint ellenében mi is lehetünk űrturisták

Az RKK Energija orosz űrutazási vállalkozás közölte, hogy 2023-tól új lehetőségekhez jutnak a Nemzetközi Űrállomásra jutó turisták.

Forrás: KEMMA2020. 06. 26. 15:12
Koch, Christina
Nemzetközi Ûrállomás, 2019. október 22. A NASA által 2019. október 22-én közreadott kép Christina Koch amerikai ûrhajósról a honfitársával, Jessica Meirrel tett ûrsétán a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomáson (ISS) október 18-án. A két asztronauta a 7 óra 17 perces ûrsétán kicserélte az ûrállomás napelemes áramellátó rendszerének törött töltésvezérlõ egységét. Ez volt az esõ, kizárólag nõk által elvégzett ûrséta. MTI/EPA/NASA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen űrutazást 2023-ban szerveznek két űrturista számára, akik közül az egyik egy kozmonauta társaságában kiléphet majd a világűrbe és mintegy 400 kilométeres magasságból szemlélheti meg a Földet – írta a Komárom-Esztergom megyei hírportál.

Az orosz cég egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy az űrsétával kibővített utazási csomag mennyibe kerül náluk.

A NASA tavaly jelentette be, hogy szintén szervez magánembereknek űrutazást.

Az amerikai űrügynökséggel való utazás nem olcsó, naponta mintegy 11 millió forintba kerül, ezen felül még a világűrbe és onnan vissza történő szállításért is fizetniük kell az űrturistáknak körülbelül 50 millió dollárt (mintegy 16 milliárd forintot).

Eddig már hét alkalommal jártak űrturisták a Nemzetközi Űrállomáson, köztük volt 2001-ben Dennis Tito amerikai milliárdos, az Egyesült Államokban élő Simonyi Károly (Charles Simonyi) pedig kétszer, 2007-ben és 2009-ben is tett űrutazást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.