
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.
A mángold egy nagyon értékes zöldség, a levele és szára tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és szerves savakkal.
Alacsony az energia-, ugyanakkor magas a rosttartalma, ami miatt a diétázók egyik kedvelt alapanyaga lehetne, ha nem hanyagolnánk el.
A jövőben azonban biztosan oda fogunk figyelni rendszeres fogyasztására, ha megismerjük csodás tulajdonságait. Ezeket szedtük egy csokorba.
Tudja meg, miért olyan értékes alapanyag a mángold.
Késő tavasztól egészen nyár végéig frissen vásárolhatjuk a piacokon.
Érdemes azonnal felhasználni, ám pár napig eláll a hűtőben is. Mielőtt dolgozunk vele, mindenképp mossuk meg folyó víz alatt.
Készíthetünk belőle főzeléket, levest, lepényt, gnocchit, hozzáadhatjuk salátához, rakott tésztához, krumplisalátához és omletthez is.
Íze a spenótéhoz hasonlít, de annál erőteljesebb, a szárát és a levelét külön is felhasználhatjuk.
Rengeteg K-vitamin van benne, amely a csontok egészségéért felel. Fogyasztásával bőven biztosítjuk a napi ajánlott K-vitamin-bevitelt.
A- és C-vitaminból sincs hiány ebben a zöldségben. Az előbbi a szemek és az immunrendszer általános egészségéért felel, míg az utóbbi szintén támogatja az immunrendszer működését, illetve a kollagéntermelést.
Foszfor, kalcium, magnézium és vas is van benne, ráadásul az antioxidáns-tartalma sem elhanyagolható.
Magas rosttartalma miatt fokozhatja az emésztést, könnyíti a bélrendszer működését.
Mivel alacsony az energia- és magas a rosttartalma, kiváló alapanyag a diétában is.
A legjobb benne, hogy a levelei lefagyaszthatók, és sem az ízéből, sem a vitamintartalmából nem veszít.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
"A hétszentségit neki!" – Kocsis Máté nem hagyta szó nélkül Tseber Roland fenyegetőzését
Így alázta meg magát a világ legnagyképűbb sportcsapata
"Halálomig őrizni fogom" - búcsúlevelet hagyott Benedek Tibor
Új kőolajvezeték épül Magyarországon, miután Ukrajna cserben hagyta Közép-Európát
Emlékszel még Az elveszett ereklyék fosztogatóira? Így néznek ki ma a szereplők – GALÉRIA
Kezd elfogyni a levegő a kormány körül: óriási népharag zúdulhat a nyakukba
Slot elmondta, Szoboszlainak kivel kell megharcolnia a helyéért a jövőben
Mészöly Géza csodát tett, döntöttek a sorsáról az NB II-es csapatnál
Lamine Yamal követelései a barcelonai csapattársait is nagy bajba sodorják
Soros kijelentése hatalmas vihart kavart
Az Orbán-gyűlölő humorista az anyját is felrobbantaná és közben sortüzet vizionál
Légiósokat ereszt szélnek a nemzetközi színtérre készülő Fradi
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.