Kiderült, melyik márka gumija okozhatja a legtöbb balesetet

A német autóklub (ADAC) négy évszakos gumikat tesztelt, több neves gyártó sem ért el jó eredményt.

Forrás: origo.hu2020. 08. 27. 14:12
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét legkelendőbb, 235/55 R17-es méretű négy évszakos gumiabroncsot tesztelte a német autóklub, hogy kiderüljön, valóban biztonságosak-e minden időjárási körülmény között. Összességében messze nem teljesítettek olyan jól, mint az adott szezonra kitalált gumiabroncsok – írta a Pénzcentrum.

A teszten öt gumi kapott legalább „elégséges” minősítést, minél kisebb a pontszám, annál jobban teljesített az adott gumi a teszten. Íme az öt legjobb:

  • Continental AllSeasonContact (3.6),
  • Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 (3.8),
  • Nokian Weatherproof (3.9),
  • Michelin CrossClimate+ (3.9),
  • Uniroyal AllSeasonExpert 2 (4,3).
  • Fotó: Pexels

    Ezek nedves körülmények között kielégítő teljesítményt nyújtottak, ám szárazon nem nyűgözték le az ADAC szakértőit. Melegben például a stabilitással adódtak gondok autópálya-körülmények között.

    Két modell nem kapott elegendő pontot a teszten.A Vredenstein Quatrac pro 5,2 pontot kapott, míg a Bridgestone Weather Control A005 végzett a lista végén 5,4 ponttal.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.