Nyolcvan éve nem vágott a hajából egy vietnami férfi

A 92 éves Nguyen Van Chien, aki a Mekong-folyó deltavidékén él, büszke öt méter hosszú hajfürtjeire, amelyeket soha nem kurtított meg hite miatt, mondván, érintetlenül kell hagyni azt, amivel az ember született.

Forrás: MTI2020. 08. 26. 14:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiszem azt, hogy meghalok, ha levágom a hajam. Nincs merszem megváltoztatni semmit, még csak nem is fésülöm. Csak gondozom, befedem kendővel, hogy száraz és tiszta maradjon és jól mutasson” – mondta a férfi, aki egy narancssínű turbán alatt fogja össze fürtjeit.

Amikor iskolába járt, le kellett vágatnia a haját, de a harmadik osztály után kimaradt és úgy döntött, hogy soha nem vágja, fésüli vagy mossa.

„Emlékszem, hogy fekete, erős és vastag volt a hajam. Fésültem, kibogoztam, hogy szép sima legyen. De amikor meghallottam az isteni hatalom hívását, azonnal tudtam, hogy választanom kell” – tette hozzá.

Chien a szinte már nem létező dua vallás követője. A más néven kókusz vallásként is emlegetett hitet alapítójáról nevezték el, aki csak kókuszokon élt, hogy életerejét fenntartsa. Vietnamban a duát betiltották hamis hitnek tartva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.