Cukormentes mogyorókrém recept, amit imádni fog a család

Muffin, palacsinta, vaníliafagylalt – Mi bennük a közös? Az, hogy mind finomabb házi készítésű mogyorókrémmel! Persze, ha olyan napunk van, kanalazhatjuk egyenesen az üvegből a szánkba, és élvezhetjük isteni finom ízét. Legyünk akárhány évesek, a mogyorókrémet sosem fogjuk megunni.

Forrás: origo.hu2020. 09. 09. 22:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házi mogyorókrémet készíteni cukormentesen igazán egyszerű. Mindössze egy nagy teljesítményű turmixgép vagy konyhai robotgép kell hozzá, hogy igazán krémes és sima legyen a végeredmény.

Ebben a receptben kókuszolajat használunk, de tulajdonképpen a mogyoróolaj vagy a vaj is megteszi. Az olajnak köszönhetően jól kenhető lesz a mogyorókrémünk.

Ha most hozzáfogunk, 20 percen belül már ott lehet az asztalunkon.

Fotók: Pexels

Házi mogyorókrém cukormentesen

Hozzávalók:

  • 100 g mogyoró
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g cukormenetes étcsokoládé
  • Elkészítés:

  • Tegyük egy turmixgépbe a mogyorót, őröljük meg.
  • Adjuk hozzá az olajat, és keverjük tovább, amíg vajas állagú lesz.
  • Adjuk hozzá a fennmaradó összetevőket, és dolgozzuk jól össze.
  • Ha a keverék túl sűrű, adjunk még hozzá egy evőkanál olajat.
  • Amint elkészült, már használhatjuk is.
  •  

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.