Megölte egy elszigetelt törzs, sorozat készül a történetéről

Minisorozat készül John Allen Chauról, akit 2018-ban öltek meg egy kis sziget őslakosai az Indiai-óceánon.

Forrás: origo.hu2020. 09. 10. 10:16
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marco Polo és a Vidám! producere, Patrick Macmanus sorozatot készít az amerikai John Allen Chau történetéből, aki két éve önjelölt misszionáriusként, térítési szándékkal érkezett az Északi-Szentinel-szigetre, az ott élő barátságtalan és agresszív törzs tagjai azonban megölték.

A 26 éves férfi halála olyan szempontból nem volt váratlan, hogy a szentinelézek a világ legelszigeteltebb törzsének számítanak: mereven elzárkóznak a külvilágtól, gyakorlatilag minden közeledési kísérletre nyílzáporral válaszolnak.

Fotó: Facebook

Chau egyszer már a végzetes alkalom előtt is találkozott velük, de akkor még megúszta annyival, hogy csak a kezében tartott Bibliát lőtték át egy nyílvesszővel.

A történetet tavaly J. Oliver Conroy járta körül, akinek a The Guardianben jelent meg cikke The Life and Death of John Chau, The Man Who Tried To Convert His Killers címmel, a valóság mellett ez szolgál a mostani sorozat alapjául.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.