A körte egy édes, harang alakú gyümölcs, amelyet az ókortól kezdve fogyasztanak.

Látványos égi jelenségnek lehetünk a tanúi, a Lyridák ritka csodát hoz a szürke hétköznapokba
Óránként 10-12 hullócsillagot is láthatunk.
A körte egy édes, harang alakú gyümölcs, amelyet az ókortól kezdve fogyasztanak.
Lehet kissé ropogós, lehet lágy, mindenhogy istenien finom. És nemcsak ezért imádjuk, hanem a számos egészségügyi előnye miatt is.
Tele van tápanyaggal
A körte számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a réz, a kálium, a folát, a niacin, a C- és a K-vitamin.
A folát és a niacin fontos szerepet játszik a sejtek működésében és energiatermelésében.
A réz támogatja az immunrendszer működését, a koleszterin az anyagcserét és az idegműködést, a kálium pedig elősegíti az izom-összehúzódást és a szívműködést.
Sőt, ezek a gyümölcsök kiváló forrásai a polifenol antioxidánsoknak, amelyek védenek az oxidatív káros hatásaitól. Hámozatlanul fogyasszuk, mivel a héj akár hatszor több polifenollal büszkélkedhet, mint húsa.
A körte kiváló oldható és oldhatatlan rostforrás, amely nélkülözhetetlen az emésztőrendszer egészségéhez.
Egy közepes méretű körte (178 gramm) hat gramm rostot tartalmaz, ez a napi rostigényünk 22 százaléka.
A körte luteint és zeaxantint tartalmaz, amelyek szükségesek a látás élességének megőrzéséhez, különösen az életkor előrehaladtával.
A körte a flavonoid antioxidánsok gazdag forrása, amelyek segítenek a gyulladások leküzdésében, és csökkenthetik a gyulladásos betegségek kialakulásának kockázatát.
Procyanidin antioxidánsai csökkenthetik a szívszövet merevségét, a rossz koleszterinszintet, és növelhetik a jó koleszterinszintet.
A körte kevés kalóriát tartalmaz, magas a víztartalma és tele van rostokkal. Ezért diétabarát gyümölcs.
A körtét könnyű hozzáadni az étrendhez. Egy marék dióval fogyasztva kiváló délutáni snack, de a zabkásának, a salátának és a turmixoknak is hálás alapanyaga.
Különösen jól illik a csirke- és a sertéshúshoz, illetve a gouda és a brie sajtokhoz. Jól párosítható szerecsendióval és fahéjjal.
Óránként 10-12 hullócsillagot is láthatunk.
Aprók, de annál bosszantóbbak – a hangyák egy szempillantás alatt ellepik a konyhát, ha nem vagyunk résen.
Ha figyelmet fordítunk arra, hogy mit eszünk, sok betegség kialakulását megelőzhetjük.
Mi a teendő akkor, ha a kenyér már megszikkadt, kezd megkeményedni, mi pedig kívánjuk a friss pékárut?
2024-ben is növekedett Európa egyik legnagyobb étrend-kiegészítő gyártója, a magyar tulajdonú BioTechUSA
Történelmi lépésre készül a Szeged a Barca ellen
„Bűnözők lökhették ki a vonatból" - klubtársa azonosította a magyar olimpiai bajnok holttestét
Vezércikk - Botrányos telefont kapott egy pártvezértől a Magyar Nemzeti Bank, minden jel Magyar Péterre mutat + videó
900 éves jóslat leplezte le Ferenc pápa utódját?
Új villamos Budapesten: Karácsonynak és a fővárosnak nem kellett, most Lázár János építené meg
Magyar Péter továbbra is menekül a számára kellemetlen kérdések elől! + videó
Drámai meccset játszott a Veszprém a férfi kézilabda-BL negyeddöntőjében
Gálvölgyi leleplezte az RTL fondorlatos tervét, kiderült a titok Majka daláról
Magyarországon is érzékelték az isztambuli földrengést
Egyetlen hozzávalótól lesz tökéletes állagú a főzelék
Európa háborúra készül 2. rész – Egyre több a katona a kontinensen
Óránként 10-12 hullócsillagot is láthatunk.
Aprók, de annál bosszantóbbak – a hangyák egy szempillantás alatt ellepik a konyhát, ha nem vagyunk résen.
Ha figyelmet fordítunk arra, hogy mit eszünk, sok betegség kialakulását megelőzhetjük.
Mi a teendő akkor, ha a kenyér már megszikkadt, kezd megkeményedni, mi pedig kívánjuk a friss pékárut?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.