időjárás 6°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip

Kanadai kézbe került a Rubik-kocka

Forrás: MW
2020.10.28. 15:32
Kanadai kézbe került a Rubik-kocka

Mára több, mint 400 millió eladott darabbal a Rubik-kocka a valaha volt legnépszerűbb játéka a világnak. Ez több, mint amennyi iPhone-t, vagy mondjuk Harrry Potter könyvet vettek a világon!

Nagy utat járt be 1975. január 30-a óta a világ egyik legkülönlegesebb, legegyedibb játéka, a Rubik-kocka (bűvös kocka), amelyet Rubik Ernő talált fel, majd szabadalmaztatott 1977. december 31-én – írja a Bors.

Elképesztő népszerűségre tett szert az elmúlt negyvenöt évben, jelenleg 40 országban árusítják, és évente több mint 10 millió darabot adnak el belőle – írja a baon.hu.

Mára több, mint 400 millió eladott darabbal a Rubik-kocka a valaha volt legnépszerűbb játéka a világnak. Ez több, mint amennyi iPhone-t, vagy mondjuk Harrry Potter könyvet vettek a világon!

A Rubik szellemi tulajdon őrzői évtizedeken át tűzzel-vassal védték a találmányt, levédettek szinte mindent, aminek köze lehet a kockához. Még azt is, hogy más színekkel dobja valaki piacra, vagy akár egyszínűen…

Talán ezért is furcsa, hogy eladták a tulajdonjogokat.

A háromdimenziós logikai játék eredeti neve bűvös kocka, amit 1974-ben talált fel ifjabb Rubik Ernő.
Fotó: MTI / Balázs Attila

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget; az ügylet 2021. január 4-én zárul le – írta meg a Telex.hu a Huffington Postra hivatkozva.

Izgatott vagyok, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

Arról nincsenek hírek, hogy a 76 éves Rubik Ernő kiszállt-e a cégből, illetve azt sem tudni, hogy kapott-e részesedést ebből az elképesztő összegből.

Korábban megírtuk, film készül a játékról: A világ nyolcada már kipróbálta, de az emberek 99 százaléka segítség nélkül nem tudja megoldani a bűvös kockát. Vannak, akik egy kézzel, bekötött szemmel, víz alatt, fejjel lefelé vagy lábbal is képesek kirakni. A legjobbak kétévente összegyűlnek, és a Rubik-kocka-világbajnokságon mérkőznek meg egymással. Róluk szól Sue Kim rendező, producer alkotása. A gyorskockázás világa és két bajnok élete, rivalizálása, barátsága.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.