Medvék sebeztek halálra egy dolgozót egy sanghaji vadasparkban

Vadaspark közölte, hogy „rendkívül megrázta” őket a medvék által okozott tragédia.

Forrás: MTI2020. 10. 19. 16:11
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medvék sebeztek halálra egy dolgozót egy sanghaji vadasparkban a látogatók szeme láttára – számolt be róla a BBC hírportálja hétfőn. A baleset szombaton történt a park „ragadozóterületén”. Portálján a vadaspark közölte, hogy „rendkívül megrázta” őket a tragédia, valamint elnézést kértek a turistáktól a „kellemetlenség miatt”. A balesetet jelenleg is vizsgálják, a biztonságon javítanak és a történtek után „igyekeznek a lehető legjobban helytállni”.

A ragadozóterületet lezárták, a jegyek árát visszatérítették és jelenleg is „a biztonsági intézkedések szigorításán dolgoznak”.

A történtekről a kínai Weibo közösségi portálon jelent meg egy videó, ami gyorsan elterjedt a közösségi oldalon, sokan kikeltek a vadasparkok ellen.

Sokan úgy érveltek, hogy a medvék csak vadállat módjára viselkedtek, és a baleseteket csak a parkok bezárásával lehetne megelőzni. Mások a sanghaji vadaspark biztonsági rendszerét szidták, vagy kifejezték együttérzésüket a szemtanúk felé, akiket minden bizonnyal „mélyen megrázott” a baleset látványa.

Ritkán fordul elő, hogy vadállatok marnak halálra állatkerti dolgozót Kínában. 2017-ben egy autós szafariparkban medve harapott egy látogatóba, aki nem törődött a park szabályaival, és lehúzta az autója ablakát.

Medvebocsot nézett kutyakölyöknek egy japán férfi

Kölyökkutyának hitt egy medvebocsot egy japán férfi Niigata prefektúra egy parkjában, az anyamedve rátámadt. A férfi az Icsisima Tej parkot látogatta meg, amikor a főbejárat közelében észrevett – feltételezése szerint – egy helyes kiskutyát. Amikor meg akarta simogatni, a háta mögül egy medve támadt a gyanútlan sétálóra.

Szerencséjére az anyaállat gyorsan elengedte a férfit, akinek nem esett baja, csak a ruháját szakította el a ragadozó.

A medvebocsot megsimogató férfin kívül a parkban sétáló, nagyjából tucatnyi turista és az ott dolgozók biztonságos helyre menekültek, a park hétfő estig zárva marad.

Niigatában medveveszélyt hirdettek, miután egy kertjében dolgozó 73 éves nőt halálra sebzett egy fekete medve.

A prefektúrában április óta kilenc embert ért fekete medve támadása. Szakértők szerint téli álmuk előtt azért közelítik meg a medvék egyre gyakrabban az emberi településeket, mert a hegyi erdőkben nem találnak elég bükkmakkot.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.