Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Medvét láttak Miskolcon vasárnap, a villamossíneken sétált

Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra.

Forrás: MW2020. 10. 18. 12:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medvét észleltek a Miskolci Önkormányzati Rendészet kamerái vasárnap éjjel. Pontosan 0:38-kor tűnt fel a Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, majd 0:49-kor az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből.

A rendészek értesítették a rendőrséget, az önkormányzat pedig haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Vadaspark szakembereivel – számolt be róla az Origo.

Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon. A magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

Az önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen.

A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig épp az anyamedvékhez köthető.

Amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Megnyílt a gyakorlati természetvédelemre tanító látogatóközpont

Az újonnan nyílt Kis-Balaton Látogatóközpont nemcsak a természet szépségeire, hanem a gyakorlati természetvédelemre is tanítja az oda betérőket a „természet szentélyében”. Nem is kell bakancsot húznunk, elég, ha belépünk a moziba…

„Ha majd az Időben eljön az a korszak, amikor az ember minden barlangot szétrobbantott, amit valami célra fel nem használhatott, és minden öreg fát régen kivágatott, akkor már késő lesz siránkozni a megbillent természeti egyensúlyon, amelyet helyreállítani sem atombombával, sem mindentudó elektronikus gépekkel nem lehet” – Fekete István keserű jövendölése volt ez egy letűnt világból. Egy olyan korból, amikor a hatalmasok a természet leigázását hirdették, vitatták az élettan törvényeit, és tagadták a nemzetek létokát.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.