A kiszállítással késő webshopok jogszabályt sérthetnek

A vállalt kiszállítási határidőt átlépő webshopok esetén a fogyasztó kiszállítással kapcsolatos megtévesztése is felmerülhet.

Forrás: MW2020. 12. 11. 10:10
null
A kép illusztráció. Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalt kiszállítással a határidőt átlépő webshopok esetén a fogyasztó megtévesztése is felmerülhet. Ez jogszabálysértést jelent – mondta Siklósi Máté fogyasztóvédelmi szakértő szerdán az M1 aktuális csatornán.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

A szakértő kitért arra is: az online forgalom már a tavaszi időszak alatt egyértelműen növekedett, de az év végi, karácsony előtti akciók miatt jelenleg kiemelt időszak van a webshopoknál, különösen a játékok és a műszaki cikkek forgalma nő meg ilyenkor – írja a szon.hu.

A legtöbb kutatóintézet kiszállítással kapcsolatos adataiból az látható, hogy az egész évet tekintve a klasszikus, bolti kereskedelem visszaesett, az online pedig növekedett. A járvány miatt leginkább az élelmiszerek online forgalma bővült.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy nagyot kaszált a fekete pénteki akcióknak köszönhetően a magyar webáruház. A járványhelyzet miatt idén a slágertermékek toplistája is jócskán átalakult, idén a napi használati cikkek voltak a legkelendőbbek. A webáruházi megrendelések száma 43 százalékkal nőtt Magyarországon. Az idei Black Friday idején összesen mintegy kétmilliárd forint értékű árucikk kelt el egyetlen nap alatt, ami normál időszakban több hét alatt jön össze – olvasható a Dunaújvárosi hírportálon.

Arról is írtunk korábban, hogy a járulékfizetési kötelezettséget felfüggesztették a szórakoztató tevékenységet végző szolgáltatók számára is, így csupán öt százalékra csökken a kiszállított ételek áfája az eddigi 27 százalékról az éttermek zárva tartásának átmeneti időszakára – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Facebook-oldalán a kormány intézkedését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.