időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Elárverezik a gyilkosának dedikált John Lennon-lemezt

Forrás: MTI
2020.12.10. 08:53
Elárverezik a gyilkosának dedikált John Lennon-lemezt

Elárverezik New Yorkban John Lennon Double Fantasy című albumának azt a példányát, amelyet halála napján dedikált gyilkosának a néhai Beatle.

Lennon 1980. december 8-án írta alá a lemezt Mark David Chapmannek, mindössze néhány órával azelőtt, hogy a fanatikus rajongó lelőtte őt New York-i otthona közelében.

A New Jersey-i Goldin Auctions várakozásai szerint

„a rocktörténelem valaha eladásra kínált legjelentősebb relikviája” nagyjából 1,5 millió dollárért (442,7 millió forint) fog gazdát cserélni a szombaton záruló internetes aukción.

A licit jelenleg 450 ezer dolláron áll. A korongot egy magángyűjtő bocsátotta árverésre.

Fotó: Flickr

A gyilkosság idején 25 éves Chapman négyszer lőtte meg Lennont, aki feleségével, Yoko Onóval sétált vissza késő este a lakásuknak helyt adó Dakota-házhoz. A 40 éves Lennon kórházba szállítás közben halt meg.

Chapman a gyilkosságot követően az épület előtt álló egyik növénytartóba dobta a dedikált lemezt, amelyen rendőrségi jelzések is láthatóak, mivel felvették a bizonyítékok közé.

Lennon rajongói kedden a New York-i Central Parkban összegyűlve virágokkal, gyertyákkal és énekléssel, míg Paul McCartney, Ringo Starr és Yoko Ono a Twitteren emlékeztek meg a zenész halálának 40. évfordulójáról.

A konduktor, aki ártatlanságot varázsol a modern babák arcára

Képzőművész szülők gyermekeként az alkotó légkör Lilla egész életét végigkísérte. A zenei általános iskola, majd a gimnázium után a Pető Intézetben tanulta az elfogadást, a gyermekek szeretetét, konduktor lett – írja a szabadfold.hu.

– Évekig dolgoztam kül- és belföldön sérült és egészséges gyermekekkel egyaránt. A Gekko Játszóházban és a Fejlesztőházban is tevékenykedtem, majd megszületett a három gyermekem. Az otthonlét ideje alatt folyamatosan alkottam, előbb babajátékokat, falvédőket varrtam, majd kifejlesztettem egy saját tervezésű babahordozó kiegészítőt, a Lillago hordozótakarót.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.