Srí Lankán ezreket evakuáltak a Burevi nevű ciklon miatt

A vihar jelenleg India déli partvidéke felé tart, ahová előreláthatólag csütörtök este érkezik meg.

Forrás: MTI2020. 12. 04. 9:20
null
BUREVI CIKLON Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy tízezer embert kellett evakuálni Srí Lankán a Burevire keresztelt ciklon miatt, amelynek nyomán legalább egy ember eltűnt, négy megsérült, és otthonok százai szenvedtek károkat a szigetországban – közölték csütörtökön hivatalos források.

Az Északi Tartomány székhelyén, Dzsáfnában egy ember eltűnt a ciklon nyomán, amely több mint 12 ezer embert sújtott – mondta az EFE spanyol hírügynökségnek Pradíp Kodippili katasztrófavédelmi szóvivő. A forrás szerint négy ember megsérült, több mint 200 háztartásban kár keletkezett a Burevi nyomában érkező erős szelek és heves esőzések következtében. A Burevi helyi idő szerint szerda este ért partot a szigetország északkeleti partvidékén.

A kép illusztráció
Fotó: PIXABAY

Kodippili elmondta, hogy a vihar a szintén az Északi Tartományban található Mannár városát sújtotta a leginkább, a hatóságoknak mintegy hatezer embert kellett evakuálniuk.

A koronavírus-járvány miatt Srí Lankán – ahol mintegy 25 ezer fertőzöttet és a fertőzésből eredő 124 halálesetet jegyeztek fel – a hatóságok nem végeztek evakuálást megelőző jelleggel, és csak a legveszélyeztetettebb embereket szállították el, amikor a ciklon már a partok közelében járt.

A Burevi jelenleg India déli partvidéke felé tart, ahová előreláthatólag csütörtök este érkezik meg.

Tovább nőtt a Vamco tájfun áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken

Hatvanhétre nőtt a Fülöp-szigeteken pusztító Vamco tájfun halálos áldozatainak száma az ázsiai ország katasztrófavédelmének vasárnapi jelentése szerint.

Az ügynökség szerint a tájfun okozta földcsuszamlások és áradások miatt további 12 embert még mindig keresnek.

A heves trópusi vihar szerda éjszaka csapott le a Manilát is magában foglaló Luzon szigetén, a Bulacán és Pampanga tartományok közötti területen, majd észak felé, Isabela és Cagayan tartományok felé haladt.

A Vamco tájfun előtt nem sokkal a Goni, az idei év leghevesebb vihara pusztított az országban. Harminc ember meghalt vagy eltűnt, 270 ezer épület megsemmisült, illetve megrongálódott. Emberek tízezrei váltak hajléktalanná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.