Hullámvasutakkal és fedélzeti sörfőzdékkel mentenék meg a luxushajózást

Az üdülőhajózás iparága a koronavírus-járvány hatására hullámvölgybe került, így a nagyobb vállalatoknak olyan, nem egyszer hajmeresztő újításokkal kell előállniuk, melyekkel újra arra sarkalhatják az embereket, hogy a hajós turizmust válasszák. A helyzet nem menthetetlen, de sok múlik a potenciális ügyfeleken, és számos külső tényezőn – kezdi elemzését az Origo.

2021. 01. 26. 10:04
null
Hullámvasút a luxushajón Forrás: Carnival Cruise Lines
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalatok arra kényszerülnek, hogy újabb attrakciókkal, fejlesztésekkel csalogassák vissza a fedélzetekre az utasokat. Az üdülőhajózás iparágának nehézségei mellett indítja útjára a Carnival a Mardi Gras nevű, egymilliárd dollárt (mintegy 200 milliárd forint) értékű luxushajóját, amely 5280 utas befogadására képes, bár a koronavírus miatt kialakult helyzetre tekintettel, az első útja nem biztos, hogy teltházas lesz. A Mardi Gras üdülőhajón található meg a világ első, tengeren is élvezhető hullámvasútja, továbbá egy sörfőzde, híres séfek nevével fémjelzett éttermek, két színház, és egy hatalmas egészségügyi létesítmény is helyett kaptak a tengerjárón.

Hullámvasút a luxushajón
Fotó: Carnival Cruise Lines

A Carnival legújabb és leginkább extravagánsnak nevezhető hajóján található az imént említetten kívül egy vízi park, egy felfüggesztett kötélpálya, és egy mozgatható falú átrium, melyből lélegzetelállító kilátás nyílik a vízre.

A Carnival a Mardi Gras újításaival próbálja felkelteni ismét az emberek figyelmét, valamint vágyát a tengeri luxushajós üdülésre.

Az Origó elemzését a tengeri luxushajózás válságáról és a kilábalás lehetőségeiről IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.