Ezer forintos étkezési utalványt kapnak az önkéntes véradók

A véradóknak köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is stabil az országos vérkészlet – közölte az OVSZ.

Forrás: MTI2021. 03. 01. 12:31
null
Forrás: facebook.com/orszagosverellatoszolgalat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) hétfőtől ezer forintos „kalóriapótlási” étkezési utalványt ad önkéntes véradóinak.

A szervezet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a véradóknak köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is stabil az országos vérkészlet, így a vérellátó folyamatosan tudja biztosítani az egészségügyi intézményeknek a vérkészítményeket.

Fotó: MTI/Grafika

Mint írták, a véradás önkéntes, így törvény szerint csak a kalóriapótlásról gondoskodhat a szervezet, azonban március 1-jétől lehetőség nyílik arra – a vérellátó régi szándéka szerint -, hogy a véradó donorok részére ezer forint értékű kalóriapótlási étkezési utalványt adjanak.

A vérellátó ezzel a gesztussal is szeretné megköszönni az önkéntes véradók önzetlen segítségét és kitartását – közölték.

Csapatban adták vérüket a csárdaszállási önkéntes férfiak

Hat jókedvű férfi állított be a Valentin-naphoz legközelebbi időpontban, a közelmúltban a Békéscsabai Területi Vérellátóba. Nem a meghirdetett játék miatt érkeztek, hanem azért, mert eljött az ideje az aktuális önkéntes véradásuknak. Az ajándékba kapott marcipánszívet azért hazavitték párjaiknak. Azért is, mert önzetlen segítségükért főnöki ebéd várta őket a Csárdaszállási Agrár Zrt.-nél – írta korábban a Békés megyei hírportál.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.