Tizennyolc elefánt pusztulását okozta egy természeti csapás

Az indiai állam vezetője aggodalmát fejezte ki „az óriási számú” elefánt kimúlása miatt, és vizsgálatot rendelt el.

Forrás: MTI2021. 05. 14. 10:23
null
A képen Elefántcsorda a kenyai Amboseli Nemzeti Parkban 2020. augusztus 12-én, az elefántok világnapján Fotó: Daniel Irungu Forrás: MTI/EPA/Daniel Irungu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

18 elefánt pusztult el azt követően, hogy a Kandoli nevű védett erdőbe villám csapott. A csorda valamennyi állatának tetemét megtalálták az északkelet-indiai Asszam államban.

A közeli falu lakói értesítették a hatóságokat, amint az erdőben felfedezték az elefánt tetemeket – idézte a BBC hírportálja a hivatalos közleményt.

Asszam állam vezetője, Himanta Bisva Szarma aggodalmát fejezte ki „az óriási számú” elefánt kimúlása miatt, és vizsgálatot rendelt el.

A képen Elefántcsorda a kenyai Amboseli Nemzeti Parkban 2020. augusztus 12-én, az elefántok világnapján
Fotó: MTI/EPA/Daniel Irungu

Több mint 27 ezer ázsiai elefánt él Indiában, nagyjából 21 százalékuk Asszamban.

Húsz éve ez az első eset, hogy egyszerre ennyi elefánt pusztult el. Parimal Szuklabaidia, az erdőkért felelős miniszter a Twitteren fejezte ki a „hatalmas vihar miatti” veszteség okozta mély fájdalmát.

Egy láncra vert elefántért indult mentőakció

Állatvédők és üzletemberek fogtak össze Mexikóban, hogy megmentsenek egy negyvenéves volt cirkuszi elefántot, amely hat éve láncra verve és magára hagyatva tengette nyomorúságos életét a Jalisco állambeli Guadalajarában. Az akció kezdeményezői megvásárolták és kiszabadították a láncra vert, Big Boy néven ismert egykori cirkuszi elefántot, hogy előbb a 700 kilométerre északra fekvő Culiacán állatkertjébe szállítsák rehabilitációra, majd egy külön az elhagyott állatok befogadására létrehozandó tágas rezervátumban helyezzék el – derül ki a délmagyar.hu korábbi cikkéből. Az állatos cirkuszi mutatványok hat évvel ezelőtti betiltása óta Mexikóban az egykori cirkuszi vadállatok 80 százaléka pusztult el és további 20 százalék – köztük több elefánt, oroszlán és tigris – tengődik fogságban rettenetes körülmények között, mert bevétel híján gazdáiknak nincs pénzük az etetésükre, gondozásukra.

A cikk IDE kattintva olvasható tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.