Szarvasbika tévedt Miskolc belvárosába

Az állattal a Szentpéteri kapui temetőben és a Kis-Hunyad utcán is találkoztak – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a Boon.hu.

Forrás: BOON.HU – MEDIAWORKS2021. 10. 31. 15:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miskolci Kis-Hunyad utcán készített videón, amelyet a Facebookon is megosztottak, egyértelműen látszott, hogy az állat zihált, kifáradt, és utolsó erejét felhasználva közlekedett – tájékoztatott Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője. – Ugyanis az egészséges, életerős vad normál körülmények között messze elkerüli az embereket és nem viselkedik ilyen nyugodtan. 

Valószínűsíthető, hogy megűzték a szarvast, így kerülhetett a városba, és a temetőben is emiatt feküdt le végül.

Ha bárki ilyen körülmények között észlel egy vadat, ne közelítse meg, ne simogassa és ne próbálja meg befogni, mert ha az állatnak még van annyi ereje, hogy megvédje magát, akkor akár halálos sebet is okozhat. Ebben az esetben mindig a rendőrséget kell hívni a 112-es számon, vagy a területileg illetékes vadásztársaságot – tanácsolta Lehoczky Krisztián.

Fotó: Mediaworks/Boon.hu/Kozma István

Az állatról készült videó ITT tekinthető meg.

A Boon.hu helyszínen lévő munkatársainak elmondása szerint a helyszínre rendőrök érkeztek, akik értesítették a területileg illetékes vadászt, aki végül kilőtte az állatot. Valószínűleg azért döntöttek e mellett a módszer mellett, mert minden más megoldás megzavarhatta volna a szarvasbikát, amely így veszélyessé válhatott volna a több száz temetőlátogatóra. A kilövését megelőzően az emberek jelenléte ellenére teljesen nyugodtan viselkedett a vad, sétált a temető látogatói között, legelészett egy kicsit, majd odébbállt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Mediaworks/Boon.hu/Kozma István

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.