Nemzetközi mezőny: a Széchenyi-egyetem csapatáé az agrárverseny fődíja, debreceniek a dobogón

Több mint száz csapat, nemzetközi mezőny indult az idei Agrovirtus országos digitális agrármenedzsment-versenyen. A győzelmet és így az egymillió forintos fődíjat a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói érdemelték ki, míg második és a harmadik helyezést a Debreceni Egyetemet képviselő fiatalok szerezték meg –olvasható a Széchenyi István Egyetem közleményében.

Forrás: Széchenyi István Egyetem2021. 12. 10. 18:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden eddiginél nagyobb érdeklődéssel, izgalmas projektötletekkel és látványos döntővel zárult az Agrovirtus 2021-es versenysorozata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. A digitális agrármenedzsment-versenyen a hallgatók piaci környezetet szimuláló feladatokat oldottak meg, s ennek segítségével válaszoltak az agrárdigitalizáció jelentette kihívásokra.

Az idei döntőben a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának csapata bizonyult a legjobbnak. 

A megmérettetésen az ezüst- és bronzéremet a Debreceni Egyetem egy-egy csapata szerezte meg. A verseny rangját mutatja, hogy idén már húsz ország fiataljai küzdöttek a győzelemért, amelynek során valós agrárvállalatok problémáira kellett lehetséges megoldásokat kidolgozniuk.

A nyertes csapat tagjai – Koncz Bátor Menyhért, Stencinger Dávid, Torkos Marcell és Zsebő Sándor – egy zalai cég fejlődési irányát határozták meg.

Olyan innovatív ötletet kerestünk, ami a mai piaci környezetben valós sikerrel kecsegtet, ezért választottuk az áfonyatermesztést. Tervünkben az öthektáros területről betakarított gyümölcsöt a cég maga dolgozza fel, méghozzá liofilizálással. Az eljárás lényege, hogy a liofilizáló gépben mínusz negyven fokra hűtik le az áfonyát, vákuumot képeznek, ennek hatására úgy távozik a nedvesség, hogy a beltartalmi érték nem sérül. Így hosszú ideig eltartható, egészséges élelmiszert állítunk elő

 – ismertette a nyertes projektet Zsebő Sándor. Hozzátette,

piackutatást is végeztek, és gyakorlatilag nincs az a mennyiség, amit ne venne fel a piac, olyan keresett termékről van szó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.