Hátborzongató harapásnyomot találtak egy gigászi cápa oldalán

Egy természetvédő kapta lencsevégre a titokzatos harapásnyomokat, miközben Mexikó partjainál búvárkodott cápákat tanulmányozva – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2022. 01. 07. 8:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt, 2019 augusztusában Jalil Najafov cáparajongó, természetvédő és filmes, néhány barátjával Mexikó partjait derítette fel. A csoport észrevett egy nagy fehér cápát, amely a hajójuk közelében úszott. Ez már önmagában nagyon izgalmas volt számukra. Aztán a csoport megpillantott egy rejtélyes harapásnyomot a cápa oldalán.

– A harapásnyom hatalmas volt, még egy tekintélyes méretű cápához képest is

számolt be a CNN utazási weboldala.

Az azerbajdzsáni születésű állatvédő és amatőr filmes vízálló kamerájával merült bele a vízbe, hogy lefilmezze a cápák viselkedését. A fotó, amelyet Najafov nemrég videó formájában posztolt az Instagramon a rejtélyes harapásra fókuszálva, villámgyorsan elterjedt az interneten

A természetfilmes mexikói kirándulása után elvesztette a kamera memóriakártyáját, ezért csak nemrég bukkant rá a képekre. – Évek óta foglalkozom cápákkal és cápatartalommal, sok tapasztalatom van ezen a területen – mondta.

Tristan Guttridge természettudós, a Discovery Channel Shark Week (Cápák hete) című műsorának előadója kizárta azt az elméletet, hogy a cápa párzási aktus során szenvedte volna el a harapást. Guttridge arra a következtetésre jutott, hogy a cápát nagy valószínűséggel egy másik cápa támadhatta meg – olvasható a cikkben.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.