Nem lesz szükség vakcinaigazolásra az idei Oscaron

Már csak negatív PCR-teszt szükséges a belépőhöz a leginkább várt filmes eseményre – írja a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 02. 10. 14:25
CLOSE, Glenn
Los Angeles, 2021. április 26. A legjobb nõi mellékszereplõ kategóriában Oscar-díjra jelölt Glenn Close amerikai színésznõ (b) a sajtó képviselõinek nyilatkozik a 93. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó gálára érkezve a Los Angeles-i Union Station pályaudvaron 2021. április 25-én. A gálát a koronavírus-járvány miatt a hagyományokkal szakítva két Los Angeles-i helyszínen, a Dolby Színházban és a Union Station pályaudvaron rendezték meg az Oscar-jelöltek részvételével, közönség nélkül. MTI/EPA/Pool/Mark Terrill Fotó: Mark Terrill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden előjel ellenére mégsem lesz kötelező az Oscar-gálára oltottan menni. Pedig Hollywood az elmúlt időszakban rendkívül szigorúan vette a védőoltások kérdését: rengeteg stúdió döntött úgy, hogy a forgatásokra csak kizárólag oltottan érkezhetnek a stábtagok, legyen szó öltöztetőkről, világosítókról vagy éppen magukról a szupersztárokról. Volt is ebből, illetve egyéb körülményekből aztán nagy lázadozás is, ahogy arról is lehetett hallani, hogy nem foglalkoztattak tovább olyan színészeket, akik nyíltan ágáltak a vakcinák ellen – adta hírül a VG.

Most viszont már egyre több országban lazítanak a Covid-szabályokon, és bár a vakcinák jelentőségét sehol sem vitatják kormányzati szinten, az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmakadémia úgy döntött, az idén már nem követeli meg a belépőhöz az oltást. 

A Hollywoodreporter.com értesülései szerint a sztároknak elég lesz mindössze az esemény napján egy negatív PCR- vagy antigénteszttel igazolniuk, hogy nem fertőzöttek. 

Az Amerikai Filmakadémia hivatalosan még nem kommentálta a hírt, de a lap értesülései szerint várhatóan azért hozták meg az enyhítést, mert nagyon sok sztár nem hajlandó beoltatni magát, így pedig nem merik megkockáztatni, hogy nagy nevek nélkül rendezzék meg az évről évre kisebb nézettséget produkáló show-t – olvasható a cikkben.

A döntés azért is érdekes, mert maga a filmakadémia a saját tagjai számára kötelezővé tette az oltást – néhány egészségügyi kivétellel –, és sokáig úgy tűnt, teljes mellszélességgel áll ki a vakcinák mellett. Ráadásul több nagy tavaszi díjátadón továbbra is kötelező lesz az oltás. A február 27-i SAG-díjátadó szervezői például továbbra is megkövetelik a vakcinát a résztvevőktől, ahogy mellé a negatív tesztet is.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: A legjobb női mellékszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölt Glenn Close nyilatkozik a sajtónak a 93. Oscar-díjátadó gálára érkezve a Los Angeles-i Union Station pályaudvaron 2021. április 25-én. A gálát a koronavírus-járvány miatt a hagyományokkal szakítva két Los Angeles-i helyszínen, a Dolby Színházban és a Union Station pályaudvaron rendezték meg az Oscar-jelöltek részvételével, közönség nélkül (Fotó: MTI/EPA/Pool/Mark Terrill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.