Útnak indult a világ legnagyobb tengerjáró hajója

A Royal Caribbean hatalmas hajója pénteken indult el első hétnapos útjára a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-tenger felé – írja a News.com.au, Ausztrália egyik hírportálja.

Forrás: Origo.hu2022. 03. 07. 15:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Royal Caribbean, a világ legnagyobb hajótársaságának óceánjárója a múlt héten indult útjára először a floridai Fort Lauderdale városból. Pályafutása egy 7 éjszakás karibi körutazással kezdődik, majd a spanyolországi Barcelonába, később pedig Rómába megy –  írja az Origo.

Az óceánjáró a 236.857 bruttó regisztrált tonnás súlyával (BRT) a valaha legnagyobb épített tengerjáró hajó, amely az ötödik tagja a Royal Caribbean Oasis-osztályának.

A News.com.au weboldal szerint a hatalmas óceánjáró ötször akkora, mint a titanic.

A vízi óriás hossza 362 méter, legnagyobb szélessége pedig 47 méter, ami maximum 6.988 utas (amiből 2.300 fő személyzet) befogadására alkalmas. A The Sun cikke szerint az óceánjáró 19 medencével, 20 étteremmel, 11 bárral, jégpályával, illetve kaszinóval rendelkezik.

Továbbá annyi sört tud szállítani a fedélzetén, hogy az összes úszómedencét kétszer lehetne feltölteni vele.

Az elérhető legnagyobb sebessége pedig 40 kilométer per óra.

A „Wonder of the Sea” 18 fedélzeti szinttel rendelkezik (Forrás: Royal Caribbean Press Center)

A múlt hét pénteken forgalomba álló hajó 18 fedélzeti szinttel rendelkezik, amelyből 16-ot használhatnak az utasok. A tengerjáró eredetileg tavaly indult volna először útnak Kínában, azonban ezt a tervet a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A napokban a Royal Caribbean arról számolt be, hogy a nehézségek után most végre a foglalások száma visszatért a járvány előtti szintre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A képen a „Wonder of the Sea” ócenjáró látható (Forrás: Royal Caribbean Press Center)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.