időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Bemutatták a múlt hónapban világra jött albínó galápagosi óriásteknőst

Forrás: MTI
2022.06.03. 18:00 2022.06.03. 18:02
Bemutatták a múlt hónapban világra jött albínó galápagosi óriásteknőst

Albínó galápagosi óriásteknőst mutattak be a közönségnek egy svájci állatkertben pénteken.

A servioni Tropiquariumban májusban a veszélyeztetett faj megőrzését célzó program keretében született két galápagosi óriásteknős. Az egyik fekete, mint a szülei, a másik pedig albínó. Nemük egyelőre nem derült ki.

Ez az első alkalom a világon, hogy albínó galápagosi teknős született egy állatkertben. A vadonban sem láttak eddig albínó egyedeket

– írta közleményében az állatkert.

A több mint száz kilogrammos anya február 11-én rakott le öt tojást, az albínó bébi pedig május 1-jén kelt ki az egyikből. A másik teknős május 5-én kelt ki. Előtte a tojások két és fél hónapig voltak egy inkubátorban.

A hím teknős súlya körülbelül 180 kilogramm. A pár körülbelül harmincéves, és most érte el az ivarérettséget.

A párosodás sikeressége ennél a fajnál csak két-három százalék körüli. A teknősbébik születéskor körülbelül 50 grammot nyomnak, és tenyérnyiek.

Borítókép: Fiatal albínó galápagosi óriásteknős a svájci Vaud kantonban fekvő Servion település Tropiquariumában 2022. június 2-án (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Jean Christophe Bott)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.