Bemutatták a múlt hónapban világra jött albínó galápagosi óriásteknőst

Ez az első alkalom a világon, hogy albínó galápagosi teknős született egy állatkertben.

Forrás: MTI2022. 06. 03. 18:00
null
Servion, 2022. június 2. Egy fiatal albínó galápagosi óriásteknõs a svájci Vaud kantonban fekvõ Servion település Tropiquariumában 2022. június 2-án. MTI/EPA/Keystone/Jean Christophe Bott Fotó: Jean Christophe Bott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albínó galápagosi óriásteknőst mutattak be a közönségnek egy svájci állatkertben pénteken.

A servioni Tropiquariumban májusban a veszélyeztetett faj megőrzését célzó program keretében született két galápagosi óriásteknős. Az egyik fekete, mint a szülei, a másik pedig albínó. Nemük egyelőre nem derült ki.

Ez az első alkalom a világon, hogy albínó galápagosi teknős született egy állatkertben. A vadonban sem láttak eddig albínó egyedeket

– írta közleményében az állatkert.

A több mint száz kilogrammos anya február 11-én rakott le öt tojást, az albínó bébi pedig május 1-jén kelt ki az egyikből. A másik teknős május 5-én kelt ki. Előtte a tojások két és fél hónapig voltak egy inkubátorban.

A hím teknős súlya körülbelül 180 kilogramm. A pár körülbelül harmincéves, és most érte el az ivarérettséget.

A párosodás sikeressége ennél a fajnál csak két-három százalék körüli. A teknősbébik születéskor körülbelül 50 grammot nyomnak, és tenyérnyiek.

Borítókép: Fiatal albínó galápagosi óriásteknős a svájci Vaud kantonban fekvő Servion település Tropiquariumában 2022. június 2-án (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Jean Christophe Bott)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.